Af Lars Dinesen - 14/11-17 15:53

Lønmodtager får godtgørelse på 50.000 for voldsomt overarbejdeLønmodtager får godtgørelse på 50.000 for voldsomt overarbejde

Det kan også blive for meget, mener Højesteret.

storybild

Lønmodtager får en godtgørelse på 50.000 kroner for at have arbejdet mere end 48 timer i gennemsnit om ugen i flere 4-måneders perioder.

En ekstra godtgørelse kan komme på tale, hvis ansatte arbejder mere end 48 timer om ugen over længere perioder. Det viser en ny dom fra Højesteret. Det skriver Fagbladet 3F.

Her er en traktorfører ansat ved Revslund Entreprenør & Maskinstation i Roost ved Branderup blevet tilkendt en godtgørelse på 50.000 kroner for gentagne gange inden for en flerårig periode at have arbejdet ud over lovens 48-timers grænse, der udspringer af EU's arbejdstidsdirektiv. Reglen om en maksimal ugentlig arbejdstid har til formål at beskytte arbejdstagernes sikkerhed og sundhed.

LÆS OGSÅ: ALLE danskere gør det: Det lyver vi om hver eneste dag

Den ansatte udførte overarbejdet efter eget ønske og modtog fuld betaling herfor.

Højesteret fastslog, at en godtgørelse for overskridelse af 48-timers grænsen som udgangspunkt bør udmåles til 25.000 kr., medmindre der er særlige holdepunkter for at gå op eller ned. Under hensyn til de omfattende og gentagne overskridelser af 48-timers grænsen fastsatte Højesteret godtgørelsen til traktorføreren til 50.000 kroner.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Øverste 17 meter i stort højhus kan...
bt.dk
Australsk bonde straffet med...
bt.dk
Store forsinkelser for togpassagerer:...
bt.dk
Dansk rejseselskab bløder: Taber...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx