Af Ritzau - 18/08-16 08:42; Opdateret: 18/08-16 09:43

Vestas sætter forventninger til årets omsætning i vejretVestas sætter forventninger til årets omsætning i vejret

Vindmølleselskabet opjusterer forventningerne til årets omsætning til 9,5 milliarder euro.

storybild

Vestas opjusterer sine forventninger til 2016. Første halvdel af året er forløbet bedre end ventet, og selskabet regner med at tjene godt resten af året. (Arkivfoto) (Billede: Scanpix/Morten Dueholm)

Årets første halvdel er forløbet bedre end forventet for Vestas, og vindmølleselskabet forventer at tjene godt resten af året.

Derfor opjusterer Vestas sine forventninger til 2016 og venter en omsætning på 9,5 milliarder euro. Det fremgår af selskabets regnskab. I februar meldte vindmølleselskabet ud, at forventningen til omsætningen var mindst ni milliarder.

Regnskabet tegner lovende for fremtiden. Det vurderer aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand.

- Det er et meget stærkt regnskab, hvor Vestas blæser fra alle forventningerne og leverer bedre end ventet på alle parametre. Jeg kan ikke finde et eneste hår i suppen, siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Analytikerne havde forventet pæne tal i torsdagens regnskab. Men samtlige hovedtal overstiger forventningerne indsamlet af Ritzau Estimates.

Regnskabet viser fremgang i forhold til 2015, hvor der ellers blev sat rekord for ordretilgangen. Omsætningen i andet kvartal i 2016 var knap 2,6 milliarder euro, hvilket er en stigning på 46 procent sammenlignet med sidste år.

Selskabet har fået faste ordrer på vindmøller, der svarer til 1790 megawatt i andet kvartal af 2016. Den 30. juni beløb værdien af ordrerne sig til 8,2 milliarder euro.

Desuden har Vestas opnået serviceaftaler, der kan give en fremtidig omsætning på 9,9 milliarder euro. Den samlede værdi af vindmølleordrer og serviceaftaler er 18,1 milliarder euro, hvilket er en stigning på 1,2 milliard sammenlignet med 2015.

Det stærke regnskab bliver belønnet på aktiemarkedet, hvor Vestas' aktie torsdag morgen stiger til 12,2 procent til 547 kroner per aktie.

Den største andel af omsætning og indtjening i vindmølleindustrien ligger sædvanligvis i årets andet halvår.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx