Af Ritzau - 05/07-17 09:16

Skrappere Schengen-kontrol giver ingen bøvl i provinsenSkrappere Schengen-kontrol giver ingen bøvl i provinsen

Hverken i Billund eller Aalborg forventer man, at nye regler for paskontrol vil kunne mærkes.

storybild

Passagerer i Københavns Lufthavn må forberede sig på længere køer, når paskontrollen fremover skærpes. I Billund og Aalborg forventer man dog ingen forandringer sammenlignet med nu. (Billede: Scanpix/Bjarke Ørsted)

Mens man i Københavns Lufthavn forventer trecifrede millionudgifter og længere ventetider som følge af nye regler for paskontrol, er tonen anderledes afslappet i de mindre danske lufthavne.

Hverken i Billund Lufthavn eller Aalborg Lufthavn forventer man at blive berørt af den ændring, der træder i kraft 8. oktober.

Den betyder, at politiet fremover skal skanne passet for alle rejsende, der bevæger sig ind eller ud af Schengen-territoriet.

- Vi har selvfølgelig talt med politiet om det. De forventer ikke, at det kommer til at betyde noget for flowet i lufthavnen, siger Kjeld Zacho Jørgensen, der er direktør for Billund Lufthavn.

Han forklarer, at politiet i Billund i forvejen er ret omhyggelige i kontrollen og sjældent bare vinker rejsende videre uden at registrere passet og dets ejer.

I Aalborg Lufthavn ser direktør Søren Svendsen også med sindsro frem mod den skrappere kontrol.

- Vi har af servicehensyn allerede udbygget vores kontrolfaciliteter for mindre end et år siden.

- Derfor er vi sådan set gearet til at håndtere det, der kommer til at ske. Det får ingen praktisk betydning, siger han.

I Københavns Lufthavn forventer man, at passagerne kommer til at stå længere tid i kø, når alle rejsende til eksempelvis London, Tyrkiet eller USA skal have tjekket passet.

Det endda på trods af, at lufthavnen de kommende år vil investere omkring 700 millioner kroner i at udbygge politiets paskontrol i terminalerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medier flår Liverpools synder midt...
bt.dk
Jens Gaardbo: Kronprinsen er en...
bt.dk
Forskere bag kæmpe studie: Det her er...
bt.dk
Reaktionerne strømmer ind: Danskerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx