Af - 11/05-16 07:50; Opdateret: 12/05-16 10:12

Derfor vil studerende med vilje gerne have karakteren -3Derfor vil studerende med vilje gerne have karakteren -3

Antallet af studrende, der får karakteren -3, er fordoblet på syv år. Det sker fordi, de studerende ser en taktik i at aflevere blankt.

storybild

Professor Kristian Miltersen, der indtil 1. april var studieleder på CBS’ elitelinje for avanceret økonomi og finansiering, vurderer, at 30-40 procent af de studerende på førnævnte elitestudium bevidst afleverer blanke eksamener (Billede: kim Haugaard)

På blot syv år er der sket en fordobling af dumpekarakteren -3 på landets universiteter. Det viser en opgørelse over 500.000 karakterer foretaget af Berlingske Research.

De studerende vil ikke affinde sig med middelmådige karakterer og lader derfor sig selv dumpe, hvilket udløser en ny eksamen. Det skriver Berlingske.

Interesserer du dig for uddannelse og vil du opdateres med artikler om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

Fænomenet med at dumpe eksamener med vilje kaldes blandt de studerende "at blanke" – opkaldt efter det blanke stykke papir, som man afleverer til skriftlige eksamener.

Fænomenet finder dog også anvendelse til mundtlige prøver, hvor studerende så meddeler censor og underviser, at man ikke vil tage eksamenen. Begge dele giver per automatik karakteren -3, som er den laveste i det nuværende karaktersystem, skriver Berlingske.

Sådan snyder du dig til en højere karakter
Sådan snyder du dig til en højere karakter

Professor Kristian Miltersen, der indtil 1. april var studieleder på CBS’ elitelinje for avanceret økonomi og finansiering, vurderer, at 30-40 procent af de studerende på førnævnte elitestudium bevidst afleverer blanke eksamener. Et fænomen, som i Miltersens øjne ikke er uproblematisk.

Årsagen til, at tendensen har bredt sig så hurtigt på eksempelvis 'mit' studium, er, at det er et elitestudium, hvor de studerende er meget ambitiøse, og hvor det derfor er altafgørende, at man har høje karakterer i alle fag: Alt under 10 er for mange ikke godt nok. 10 er endda for nogle en skuffelse.
Det siger han til Berlingske.

Her strejker elever imod gymnasie-reform:   'Stemningen er intens'
Her strejker elever imod gymnasie-reform: 'Stemningen er intens'

LÆS OGSÅ: Gymnasieelever over hele landet strejker imod reform

LÆS OGSÅ: Kåret som ‘Årets skank’ to år i træk på sit gymnasium

LÆS OGSÅ: Rektor tager pusten fra lummer gymnasiefest med humor

LÆS OGSÅ: Rektor forbyder nøgenhed: Gymnasieelev fik dildo sparket op i enden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx