Af Niels Pedersen - 03/05-17 16:36

Dansk mediegigant svinger kniven: Fyrer adskillige medarbejdereDansk mediegigant svinger kniven: Fyrer adskillige medarbejdere

Omkring hver tiende kommer til at miste jobbet.

storybild

Discovery Networks danske hovedkvarter på H.C. Andersens Boulevard.

Discovery Network, som blandt andet står bag Kanal 4, Kanal 5, 6'eren, Eurosport og Discovery Channel, skal igennem en større fyringsrunde, hvor 18 danske medarbejdere skal fyres. Det svarer til næsten hver tiende medarbejder.

Det oplyser Discovery i en pressemeddelelse ifølge MediaWatch.

»Som en seriøs, kommerciel medievirksomhed er vi nødt til løbende at tilpasse vores virksomhed til de forandringer, der præger vores branche og samtid. Når vi nu tilpasser os, er det for at sikre os muligheden for fremadrettet at kunne investere yderligere i indhold, sportsrettigheder og digitale tiltag på tværs af Norden. Ændringerne indebærer desværre en række opsigelser,« siger Discovery Networks administrerende direktør Christian Kemp i pressemeddelelsen.

Fyringer og færre breve trækker ned i regnskab hos PostNord
Fyringer og færre breve trækker ned i regnskab hos PostNord

Medarbejderne er blevet orienteret om de kedelige nyheder under et stormøde onsdag. Ifølge Discoverys senest offentliggjorte regnskab, havde tv-netværket 195 ansatte i Danmark i alt i 2015. Den nye fyringsrunde kommer således til at betyde, at næsten hver tiende medarbejder mister sit job.

Mediegiganten oplyser, at fyringerne kommer til at ramme bredt i organisationen, så ingen kan vide sig helt sikre.

»Det er en mærkbar justering, vi i dag foretager. Men for at fastholde og styrke vores position i markedet fremover, er det nødvendigt, at vi tilpasser og udvikler vores forretning,« udtaler Christian Kemp i meddelelsen.

Lego i opbremsning fyrer små 200 ansatte
Lego i opbremsning fyrer små 200 ansatte

Det er kun et år siden, Discovery afskedigede seks medarbejdere i en sparerunde. Dengang gik det blandt andet ud over den kendte tv-vært Henrik Hoffmann, som i årevis havde været en af frontfigurerne, når 6'eren lørdag efter lørdag sendte Premier League-fodbold. Han har siden fået job som sportsvært på TV 2.

Også i Sverige svinger Discovery sparekniven. Her skal 30 medarbejdere fyres.

LÆS OGSÅ: Professor: PostNords redningsplan er det bedste af to onder

LÆS OGSÅ: Færre mistede jobbet på grund af konkurser i februar

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Politiet: Person er ramt i låret...
bt.dk
Line købte frokost med sin finger:...
bt.dk
Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx