20/09-13 08:39; Opdateret: 20/09-13 10:58

DI: Derfor skal de kloge arbejde i det privateDI: Derfor skal de kloge arbejde i det private

Dansk Industri fremlægger sin egen 2020-plan - vil hive 35.000 danskere fra det offentlige til det private.

storybild

Mastodonten Dansk Industri mener, at der arbejder for mange kloge mennesker i det offentlige. De skal over i det private og hjælpe med at skabe vækst, mener organisationen.

Dansk Industri fastslår i forbindelse med offentliggørelsen af sit bud på en 2020-plan, at der arbejder for mange "kloge hoveder" i det offentlige.

De skal flyttes over i det private erhvervsliv, hvor de kan gøre større nytte, for det er i den private sektor, der skal skabe vækst, indtjening og merværdi til gavn for Danmark.

- Grundlæggende set mener vi, at den offentlige sektor er for stor, så vi skal have flyttet ressourcer over til det private.

- Hvis du sammenligner os med andre lande, har vi en okay stor andel af højtuddannede i Danmark, men vi er for dårlige til at få dem ansat i det private frem for det offentlige, siger fagleder i Dansk Industri, Morten Granzau Nielsen til Ritzau.

Han mener, at problemet opstår, fordi der simpelthen bliver uddannet for mange med en profil, som er målrettet mod det offentlige frem for det private.

- Der er en række højtuddannede mennesker i det offentlige, som leverer og har en god uddannelse, men som kunne gøre mindst lige så stor gavn i det private, siger Morten Granzau Nielsen.

Han vil på længere sigt have regeringen til at kigge på uddannelsesmønstrene.

- Vi skal derhen, hvor man i højere grad kigger på, hvad det private erhvervsliv har brug for frem for, hvad det offentlige har brug for. Der er eksempelvis for få, der læser til ingeniør, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Godsejer stævner kommune for højt...
bt.dk
19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx