Af - 02/12-16 16:35; Opdateret: 02/12-16 17:27

Uber ignorerer tiltale i Danmark: Vi kører videreUber ignorerer tiltale i Danmark: Vi kører videre

Selv om domstolene har dømt danske Uber-chauffører for ulovlig taxikørsel, og selve selskabet Uber nu også er tiltalt for ulovlig medvirken til piratkørsel, fortsætter selskabet i Danmark.

storybild

Uber: Vi kører videre trods tiltale (Billede: scanpix/arkiv)

Uber er fløjtende ligeglad med, at anklagemyndigheden nu har rejst tiltale mod Uber for medvirken til ulovlig taxikørsel, og Uber har ingen planer om at lukke ned for Uber-appen i Danmark. Det skriver en talsmand fra Uber i en mail til Ritzau.

- Vi synes dette er en god mulighed for at få forklaret og afklaret vores juridiske position.

- Ubers app vil fortsat være tilgængelig i Danmark, så Uber kan fortsætte med at skabe muligheder for de mere end 2000 aktive partnerchauffører og deres familier, hedder det i mailen.

Uber tiltaltes for at medvirke til ulovlig taxikørsel
Uber tiltaltes for at medvirke til ulovlig taxikørsel

Selv om seks af de såkaldte partnerchauffører er dømt for at køre piratkørsel og dermed bryde taxi-lovgivningen, mener Uber fortsat ikke, at der er noget at komme efter.

Uber mener slet ikke, at Uber-chauffører driver taxikørsel, men at der er tale om uskyldig samkørsel. Det mener de danske domstole ikke:

Hvis der skal være tale om samkørsel, skal betalingen - ifølge de danske domstole - til chaufføren afspejle de direkte omkostninger for turen, det vil sige prisen for benzinen eller dieselolien.

Hos Uber betaler man imidlertid ni kroner per kilometer, 2,5 kroner per minut og et basisgebyr på 20 kroner. Desuden stiger priserne på belastede tidspunkter.

Uber ser frem til rettens afklaring om taxakørsel
Uber ser frem til rettens afklaring om taxakørsel

Prisen for en tur med en Uber-bil er altså flere hundrede procent højere end prisen for benzinen, der i dag ligger på omkring 10 kroner/liter. Det svarer til, at det koster cirka en krone at køre en kilometer, forudsat at bilen kun køre 10 km/liter - mange nye biler kører væsentlig længere.

Sidste år tjente én Uber-chauffør 586.892 kroner på at køre ulovlig taxikørsel for Uber- efter at have betalt 20 procent i gebyr til Uber. Chaufføren kørte over 5.100 ture på et år, og eksemplet viser ifølge Uber-kritikere med al tydelighed, at der på ingen måde er tale om samkørsel.

Dansk Taxi Råd: Straffesag mod Uber er helt essentiel
Dansk Taxi Råd: Straffesag mod Uber er helt essentiel

Den nye trekløver-regering lægger i sit regeringsgrundlag op til at reformere taxilovgivningen. Uber satser på, at ny lovgivning vil Uber.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
En kronprins i highfive-højde
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx