Af - 23/09-15 11:19

Kristians jagt på en roommate blev en indbringende forretningKristians jagt på en roommate blev en indbringende forretning

Iværksættervirksomheden Findroommate.dk ApS indgår samarbejde med amerikansk udlejningsgigant.

storybild

Kristian Matthes, 29 år år, er medstifter og direktør for den succesfulde iværksættervirksomhed Findroommate.dk ApS, som nu rykker ind på det amerikanske marked. (Billede: privat foto)

Det er gået stærk, siden Kristian Matthes som 24-årig slagtersvend forgæves ledte efter en roommate i København i Den Blå Avis for seks år siden.

- Det fungerede ikke med at ringe ham op, som søgte en roommate i Den Blå Avis. Jeg tror, jeg var nummer 74, der ringede ham op den dag, siger Kristian Matthes, som kort efter den skuffende oplevelse stifrede Findroomates.dk sammen med sin forretningspartner Savo Pekic.

Er du interesseret i iværksætteri, forbrug og privatøkonomi, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

I dag beskæftiger Findroommate.dk syv personer, leverer solide overskud og investerer nu i at etablere sig på det amerikanske marked. Her har Findroommate indgået en samarbejdsaftale med udlejningsgiganten ForRent.com, som har 25 millioner besøg om året.

Hella og Henrik scorer en million til deres smågeniale børnebogsprojekt
Hella og Henrik scorer en million til deres smågeniale børnebogsprojekt

Mens Findroommate gennem en abonnementsordning parrer boligsøgende, der leder efter en eller flere at dele huslejen med, står ForRent.com klar med tusindvis af ledige lejeboliger i for eksempel campus-områderne i hele USA til de roomates, der har fundet hinanden på Findroomate.com. Forhandlingerne med ForRent blev indledt i foråret, og i sidste uge blev samarbejdet rullet ud fra kyst til kyst i USA, siger Kristian Matthes:

- Vi tjener pengene på, at man betaler et abonnement for at komme i dialog med andre, der også søger en roommate. Men vi manglede nogle boliger at henvise folk til, når der var et match, og dem har ForRent.

Ung iværksætter: Nye studieregler er en spændetrøje
Ung iværksætter: Nye studieregler er en spændetrøje

De næste to-tre år er planen at rulle konceptet ud i blandt Storbritannien, Frankrig og Holland og andre lande med stor befolkningstæthed i byerne.

Herhjemme kan man også finde boliger på Findroomate.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx