Af - 28/04-15 13:07; Opdateret: 29/04-15 14:00

TV: Kvinder lyver om prisen på tøj overfor kærestenTV: Kvinder lyver om prisen på tøj overfor kæresten

Mere end halvdelen af kvinderne har løjet om prisen på tøj. Kvinder forelsker sig i tøj, og mænd har svært ved at forestille sig, hvor dyrt tøj kan være, forklarer kønsforsker.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er de fem tricks, som kvinder bruger, når de skal skjule deres pengeomfattende shopping eller dække over en alt for høj pris på en vare.

Kvinderne shopper uden om. Det viser en ny undersøgelse, som Danmarks største modebazar Trendsales har lavet.

Over halvdelen af kvinderne svarer, at de har løjet om prisen på deres tøjindkøb.

- Kvinder er socialiseret og opdraget til at gøre noget ud af deres ydre. Kvinder kan forelske sig i tøj og være fuldstændige ligeglade med, hvad det koster. Først bagefter tænker de ”shiit”, siger Kenneth Reinicke, forsker i køn ved Roskilde Universitet.

Det kan Louise Knudsen nikke genkendende til.

- I mit hoved giver det mening at bruge pengene på tøjet, men når jeg bliver konfronteret, kan jeg jo godt se, at den ikke er helt god, siger Josephine Knudsen, der studerer psykologi på Aarhus Universitet


Nu bliver Danmarks største shoppingcenter til virkelighed
Nu bliver Danmarks største shoppingcenter til virkelighed

Undersøgelsen viser, at flest kvinderne er tilbøjelige til at pynte på prisen, når der er forsvundet mere end 1000 kroner på kontoen.

Jeg købte en børste fra fra Mason Pearson til 1000 kroner, hvilket jo er absurd for en børste. Ikke desto mindre købte jeg den. Jeg løj og sagde, at den kostede 500 kroner
siger Josephine Knudsen, der studerer psykologi på Aarhus Universitet.

Hop i kendissernes tøj
Hop i kendissernes tøj

Det er oftest over for kæresten, at kvinderne lyver om prisen. Undersøgelsen afslører, at kvinderne ikke har noget problem med at være ærlig om prisen overfor veninder og kolleger.

- Veninder og kolleger vil højest grine af det, mens der er flere sure miner fra kæresten. Her kan du opleve ”havde vi ikke lige aftalt”, fordi der ligger en større forpligtelse, siger Kenneth Reinicke.

Sangerinde: Tøj i store størrelser burde forbydes
Sangerinde: Tøj i store størrelser burde forbydes

Ifølge kvinderne fra undersøgelsen, slipper de godt fra løgnen. Kun hver femte af de kvinder, der lyver om prisen, er blevet grebet i løgnen. Det har Josephine Knudsen en forklaring på:

- Det er nemmere at lyve om prisen overfor drenge, for de forstår ikke, hvorfor tøjet skal være så dyrt. De har ikke fantasi til at forestille sig den rigtige pris, siger Josephine Knudsen.


LÆS OGSÅ: Danskernes internethandel nærmer sig 100 milliarder kroner

LÆS OGSÅ: GUIDE: Spis, drik og shop dig gennem Shanghai

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx