15/04-15 07:27

Iværksætterlysten spirer: Rekordmange nye selskaberIværksætterlysten spirer: Rekordmange nye selskaber

Der er blevet oprettet flere selskaber i Danmark i årets første kvartal end i noget andet kvartal siden 2008.

storybild

(Billede: Polfoto)

Meget tyder på, at iværksætterlysten i Danmark er stigende.

Ikke siden 2008 har der været et kvartal, hvor lige så mange danskere har oprettet nye selskaber som i det første kvartal i 2015. Det oplyser analysevirksomheden Experian i en pressemeddelelse.

Alene i marts blev der oprettet 2661 nye selskaber, hvilket er det højeste antal for netop den måned, siden Experian begyndte at registrere udviklingen tilbage i 1996. I januar og februar i år blev der oprettet henholdsvis 2520 og 2294 nye selskaber.

Hos Dansk Erhverv mærker man den stigende i iværksættertrang blandt befolkningen. Det oplyser Sigurd Schou Madsen, der er erhvervspolitisk konsulent i Dansk Erhverv.

- Vi oplever en spirende optimisme og stor foretagsomhed i de mange nye iværksættermiljøer, der blomstrer op rundt omkring i landet. Flere tør tage springet, følge drømmen og starte egen virksomhed, siger han i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Det tyder på, at vi har fået en stærkere iværksætterkultur i Danmark.

Siden januar 2014 har det været muligt at oprette et iværksætterselskab, IVS, hvor det kun kræver en krone i startkapital. Det har været en af forklaringerne på de mange nye selskaber. Men de klassiske typer af selskaber er ifølge Experian også i fremdrift.

- Selv hvis vi ser bort fra de populære iværksætterselskaber, er motivationen klart i fremdrift. To ud af tre nyetableringer sker i form af de klassiske selskabsformer A/S, I/S eller ApS, siger Jens Hjortflod, der er administrerende direktør i Experian.

Dansk Erhverv mener, at oprettelsen af de mange selskaber gør det nødvendigt at overveje behovet for entreprenørskab på skoleskemaet og bedre adgang til finansiering.

- Mangel på forretningsmæssige kompetencer koster mange virksomheder livet, ligesom mange virksomheder fortsat har svært ved at skaffe kapital til vækst, siger Sigurd Schou Madsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx