Af - 17/05-16 23:04

Bankkunder: Vi nægter at betale for at have penge på kontoenBankkunder: Vi nægter at betale for at have penge på kontoen

Op mod syv ud af 10 bankkunder vil skifte bank, hvis deres bank indfører negativ rente på en almindelig lønkonto, viser ny undersøgelse.

storybild

Bankkunder vil checke ud i bundter, hvis deres bank indfører negativ rente på en almindelig lønkonto, viser ny undersøgelse. (Billede: Scanpix)

Danske bankkunder vil flygte fra deres banker som strandgæster fra en heftig tordenbyge, hvis bankerne gør alvor af flirten med at sende regningen for den negative indlånsrente videre til helt almindelige bankkunder med en lønkonto.

Fire ud af 10 bankkunder ville uden tøven skifte bank, mens yderligere 3 ud af 10 ville overveje det. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress.

- Det er ikke os, der bliver de første til at indføre negative renter til privatkunder.
Lasse Nyby, Administrende direktør i Spar Nord, til Business.dk

Hans Peter Christensen, direktør i finanshuset Uvildige.dk, kalder det på den baggrund 'ret evident', hvorfor bankerne tøver med at vælte den negative rente over på kunderne.

- En negativ rente på bare 0,25 procent ville være noget, vi som kunder ville lægge mærke til og reagere på, selv om det ikke betyder noget for os i kroner og øre. Det bliver noget principielt,siger han og tilføjer:

- Som mennesker bruger vi ofte mere krudt på de ikke så vigtige, men meget tydelige ting, frem for de mindre synlige og mere komplekse ting, som har større betydning for vores økonomi.

Bankverdenen er vendt på hovedet i disse efterkrise-år. Normalt tjener Nordea, Danske Bank og andre banker penge på at placere dine løn- og sparekroner i Nationalbanken eller obligationer, men de seneste år har renterne ikke bare været lave, men direkte negative, og det betyder, at bankerne i øjeblikket må betale Nationalbanken op til 65 øre for hver 100 kroner de opbevarer for dig.

Alene i 2015 kostede de negative renter isoleret set Danske Bank over to milliarder kroner.

Ifølge en rundspørge, som Business.dk har foretaget i begyndelsen af denne måned, vil ingen af de store danske banker vælte den negative rente over på kunderne.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby kaster sig ud i stor...
bt.dk
Politi: Hjertetilfælde skyld i...
bt.dk
Superstjernen slettede alt: Nu...
bt.dk
Mistede benet i ulykke: Nu er hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx