Af - 14/06-16 17:18; Opdateret: 15/06-16 15:24

Er du også hoppet på denne konkurrence på Facebook?Er du også hoppet på denne konkurrence på Facebook?

Løb ind i Illum og tøm alt hvad du kan nå på 20 minutter. Sådan lokker en konkurrence folk til at dele, like og kommentere. Men konkurrencen er falsk.

Bildstrecke im Grossformat »
Ifølge opslaget kan man vinde 20 minutter i Illum, København, hvor man kan tage alt det, man vil. .. Sådan lokkede en falsk konkurrence danskerne til at like, dele og kommentere. Det skrev metroxpress om igår. Klik på linket for at læse artiklen. Igår skrev metroxpress om, at du kunne få et lækkert og dyrt produkt fra en af Fonas konkursforretninger. Men Fona er hverken gået konkurs, og konkurrencen er ikke ægte, lød svaret fra Fona til metroxpress. Læs hele artiklen ved at trykke på linket. Sådan lød præmien på en konkurrence, som forleden fyldte på Facebook. Mere end 35.000 danskere deltog i konkurrencen - eller de troede, de deltog, for konkurrencen viste sig at være falsk. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket nedenunder. Christian Itzchaky Larsen påstod i et opslag på Facebook, at han ville give to Justin Bieber koncertbilletter ud gratis. Det fik Facebook-brugere til at gå amok. Og da Christian Itzchaky Larsen eftefølgende snød dem ved at skrive til hver enkelt, at de havde fundet, gik de endnu mere amok. Hele 'snydeforløbet' blev dokumenteret i en video, som Christian Itzchaky Larsen har lavet. Se den ved at trykke på linket. I januar gik dette opslag på Facebook helt amok. Jacob Riis skrev, at han havde en Macbook Air-computer til overs, som han ville give væk. Opslaget fik over 33.000 likes, 37.000 kommentarer, og blev delt mere end 4.500 gange. Konkurrencen viste sig dog at være falsk. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket nedenunder. .. som viste sig at være falsk. Konkurrencen gik amok på Facebook i påsken, hvor mere end 45.000 danskere likede, delte og synes godt om konkurrencens opslag. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket nedenunder.

Klik dig gennem billedgalleriet få eksempler på konkurrencer på Facebook, der viste sig at være falske - og som mange danskere hoppede på.

Lige nu går 5.000 danskere og tror, er de er med i en konkurrence om at vinde 20 minutter i Illum, i København, hvor de må få alt hvad de kan tømme på den tid.

Opslaget, hvori konkurrencen er nævnt, er postet på Facebook-siden "Illum Østergade".

Konkurrencen er lagt på Facebook 12. juni. 6.000 har kommenteret opslaget, næsten 5.000 har delt det og knap 5.500 har liket opslaget.

Men konkurrencen er falsk, for Facebook-siden tilhører ikke Illum Østergade.

- Det er yderst beklageligt at mange kunder er blevet narret til at deltage i en ulovlig konkurrence, fra en falsk Facebook-profil, der udgiver sig for at være Illum. Vi opdagede heldigvis den falske konkurrence med det samme, hvorefter vi skrev en disclaimer på vores egen Facebook-side, hvor vi advarede om den uægte profil, siger Jeanette Aaen, administretrende direktør i Illum til metroxpress,

Der er flere faktorer, der peger på, at konkurrencen er falsk. Dem har it-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet Anytech365 hjulpet metroxpress med at udpege:


Konkurrencer er postet på en side, som ikke er valideret af Facebook. Hvis siden er godkendt af Facebook, har siden et lille blåt "v" i deres Facebook-navn.

Interesserer du dig for konkurrencer, forbrug og erhverv, og vil du opdateres med artikler om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.


Der er der kun knap 800, som synes godt om Facebook-siden. Man må formode, at Illum har flere følgere på Facebook end det antal.


For at deltage i konkurrencen, skal du blandt andet dele opslaget. Det er forbudt at kræve det af deltagerne.

25.000 danskere er hoppet på disse to falske konkurrencer
25.000 danskere er hoppet på disse to falske konkurrencer


Indsætter du konkurrencernes URL på denne side, der hjælper folk til at spotte falske konkurrencer, ringer siden ud som utroværdig.

Ud af 100 point scorer Illum-siden sølle tre point.

Årsagen til det ærgerlige resultat er, at siden har få likes, billeder og opslag, hvilket nok ikke ville være tilfældet for Illums ægte Facebook-sider.

Her er opslaget med konkurrencen

LÆS OGSÅ: EU's transportministre: Fly skal lette på lige vilkår

LÆS OGSÅ: Bilka advarer imod fupkonkurrence: Mere end 6000 er snydt

LÆS OGSÅ: Tusindvis af danskere er hoppet på denne falske konkurrence på Facebook

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx