Af - 30/03-16 07:17

Store danske rejsebureauer dropper elefantridningStore danske rejsebureauer dropper elefantridning

Trekking-elefanter mishandles. Dyrebeskyttelsesorganisation håber, at de mindre rejsebureauer nu vil følge i de stores fodspor.

storybild

Elefanter er et vildt dyr. Kun ved at mishandle og underkue dem kan de bruges som ridedyr. (Billede: polfoto/arkiv)

En række store, danske rejsebureauer som Spies og Startour er nu stoppet med at tilbyde guidede ture på elefantryg som en del af pakkerejserne til destinationer som Thailand, efter der er blevet sat fokus på, at de store dyr mishandles for at få dem til at underkaste sig.

Det vækker glæde hos World Animal Protection Danmark, som håber, at en række mindre danske rejsearrangører nu vil følge i de stores fodspor.

Aarhus-forskere med
Aarhus-forskere med "vildt" kort: Sådan vil verden se ud uden mennesker

- Vi offentliggør ikke vores negativliste, fordi vi tror på, at vi kommer længst med dialog. I Holland, hvor vi har kørt kampagne i længere tid, er det faktisk lykkedes at få samtlige rejseudbydere til at droppe elefantridning, siger Christina Abel, biolog og kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark.

Cirkuselefant hærger bil efter badetur
Cirkuselefant hærger bil efter badetur

Hun forklarer, at elefanter, der bruges til ridning, typisk tages fra deres mor som små og nedbrydes fysisk og psykisk. På thai kaldes procescen ’Phajaan’ eller 'The Crush': Elefanten isoleres, lænkes og bliver slået med en skarp jernkrog, for at få det bomstærke, sociale dyr til at lystre.

- Den måde, man nedbryder de her ride-elefanter på, er frygtelig usympatisk.
Richard Østergaard, biologf og direktør for Givskud Zoo

Ifølge biolog og direktør i Givskud Zoo Richard Østergaard er det ikke blot dyremishandling at ride på elefanter, men også hasardspil meget eget liv og helbred.
For eksempel blev den 36-årige skotske turist Gareth Growe dræbt af en trekking-elefant på Kho Samui i Thailand i februar i år, da den smed ham af ryggen og trampede ham ihjel.

Her kan du se, hvor farlige 'tamme' elefanter kan være:

- Jeg ville ikke tage chancen og sætte mig op på ryggen af en elefant. I vores branche anses elefanter for at være det mest dræbende dyr. Det bygger jeg ganske enkelt på antallet af døde dyrepassere. Det er et tæskefarligt dyr. Hvis den tramper på dig, eller trykker dig ned med snablen, er du altså død, fordi den er så stor og stærk, som den er, siger zoo-direktøren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Filmede sit døende offer: Willy får...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx