Af - 02/03-16 15:33; Opdateret: 18/02-17 16:06

Norske Alexandra er verdens yngste dollar-milliardærNorske Alexandra er verdens yngste dollar-milliardær

Hun bor i Norge, elsker dyr og så er hun god for 8,23 milliarder danske kroner.

Bildstrecke im Grossformat »

Hun er bare 19 år og er god for svimlende 1,2 milliarder dollar svarende til 8,23 milliarder danske kroner. Det gør hende ifølge Forbes til verdens yngste dollar-milliardær.

Den unge kvinde bor i Norge og hedder Alexandra Andresen. De mange penge har hun fået af sin far Johan H. Andresen, der er bestyrelsesformand i investeringsselskabet Ferd, som blandt andet jonglerer med hedgefonde, ejendomme og værdipapirer.

Veluddannet hjemmerøver slog til mod milliardær
Veluddannet hjemmerøver slog til mod milliardær

Fundamentet til familieformuen blev lagt tilbage i 1849, da hendes tip-tip oldefar købte tobaksfabrikken J.L. Tiedemanns. Familien solgte tobaksforretningen fra til Skandinavisk Tobakskompagni i 2005 for 480 millioner dollar, og to år senere overdrog Johan H. Andresen 84,4 procent af aktierne i Ferd - i to lige store portioner - til sine to døtre Alexandra Andresen, 19 år, og Katharina Andresen, 20 år.

Sky dansk tøjmilliardær vil redde London-bydel
Sky dansk tøjmilliardær vil redde London-bydel

Alexandra Andresen er tre-dobbelt norsk juniormester i dressurridning og er student fra Norges eliteidrætsgymnasium i Bærum.

Hendes store interesse for dyr afspejler sig også i hendes nuværende job, hvor hun arbejder for 'Foreningen for omplacering af dyr' i Oslo. Mens hun har et blødende hjerte for svage dyr, går hun efter rå alfa-hanner hos det modsatte køn. Alexandra Andresen er nemlig kæreste med den 24-årige, norske MMA-kæmper Joachim Tollefsen.

En af verdens rigeste kvinder gravid: 53 år og med tvillinger på vej
En af verdens rigeste kvinder gravid: 53 år og med tvillinger på vej

Selv om de to søstre ejer hovedparten af selskabet Ferd, har deres far med 70 procent af de stemmeberettigede aktier fuld kontrol over selskabet.

På instagram kan man følge med i hendes glamourøse men også meget jordnære liv.

Fun in Greece. Because sitting on a hot-dog is to mainstream

Et opslag delt af Alexandra (@alexandraandresen) den

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx