Af - 12/03-14 11:38; Opdateret: 12/03-14 16:04

SE LISTEN: Så store er finansbossernes lønstigningerSE LISTEN: Så store er finansbossernes lønstigninger

Se hvor meget cheferne i finanssektoren scorer i løn og hvor stor en lønforhøjelse de har fået.

storybild

Thomas Borgen, Michael Rasmussen og Christian Clausen. (Billede: Polfoto)

Mens Finansforbundet truer med at strejke, hvis ikke de ansatte i finanssektoren får mere end 1 procent i lønforhøjelse, så gælder der andre vilkår for deres chefer.

En gennemgang af regnskaberne hos de store virksomheder indefor finanssektoren viser således, at lønfesten fortsætter hos flere direktører, som scorer gedigne lønhop.

Ekspert: Bank-strejke kan lukke Danmark ned
Ekspert: Bank-strejke kan lukke Danmark ned

I toppen finder man blandt andet den tidligere direktør for Nordeas danske afdeling Michael Rasmussen, som nu styrer tropperne i Nykredit koncernen.

Han tiltrådte 1. september sidste år og på de fire måneder fik han 3,2 millioner kroner. Det svarer til en årsløn på 9,6 millioner, hvilket er en stigning på 14 procent i forhold til den tidligere chef Peter Engbergs løn.

Også Spar Nords topchef Lasse Nyby scorede sig en fin lønforhøjelse. Han får nu 3,8 millioner kroner om året, hvilket er en stigning på 15 procent.

Finansforbundet dropper forhandlinger og truer med strejke
Finansforbundet dropper forhandlinger og truer med strejke

Nogle af cheferne holder sig dog også nede i relativt lave stigninger.

F.eks. fik Gert Jonassen, der er chef i Arbejdernes Landsbank, kun en stigning på 1,5 procent og Nykredit Banks Bjørn Mortensen steg slet ikke i løn og tjente dermed 5 millioner.

De generelle lønstigninger vækker undren hos Finansforbundet.

- Når man ser på stigningerne, så er det jo meget mærkværdigt, at dem som skaber indtjeningen skal belønnes mindre end direktionsgangen, siger formand Kent Petersen til mx.dk.

- Jeg har det fint med, at de får den løn, som de fortjener, men det er meget svært for mine medlemmer at forstå, når de bare skal være glade for at beholde deres job.


Finansforbundet ligger for tiden i hårde overenstkomstforhandlinger med Finanssektorens Arbejdsgiverforening. De har nu afgivet andet konfliktvarsel, hvilket kan ende med en strejke.

* Tiltrådte som Danske Banks adm. direktør i september 2013, hvorfor han er steget så markant i løn.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx