28/05-14 17:46

Fagforening: Danish Crowns plan er drevet af grådighedFagforening: Danish Crowns plan er drevet af grådighed

Slagteriet i Rønne giver overskud, men Danish Crown vil lukke det alligevel, siger forbundssekretær.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

Danish Crowns ultimative krav til de fyringstruede slagteriarbejdere i Rønne om at gå ned i løn er udtryk for "ren og skær grådighed", lyder det fra de 190 medarbejderes fagforening, Fødevareforbundet NNF.

Henrik Sass: Bornholmsk slagterikonflikt skal løses
Henrik Sass: Bornholmsk slagterikonflikt skal løses

Forbundssekretær Jim Jensen, der er ansvarlig for slagterioverenskomsten, anerkender ikke, at det skulle være nødvendigt at lukke slagteriet, hvis ikke de ansatte lægger sig ned og accepterer en lønnedgang på otte procent.

- Jeg forstår det slet ikke. Så sent som i går sagde Danish Crown til os, at de tjener penge på slagteriet i Rønne, så det er altså ikke en underskudsgivende forretning. Det viser bare, at de vil tjene endnu flere penge, end de allerede gør, siger han.

Han henviser desuden til Danish Crowns seneste årsregnskab, der viste en omsætning på mere end 58 milliarder kroner og et overskud på omkring 1,5 milliard kroner.

Danish Crown lukker endnu et dansk slagteri
Danish Crown lukker endnu et dansk slagteri

Ledelsens ultimatum til medarbejderne udspringer af en plan om at spare 25 millioner kroner årligt på det bornholmske slagteri.

Medarbejderne nægter at lade sig føje, men fik tirsdag aften en sidste chance - accepter lønnedgangen inden mandag morgen klokken ni, ellers lukker slagteriet.

Onsdag har parterne været urokkelige, og hos Fødevareforbundet NNF, der repræsenterer medarbejderne i konflikten, ligger optimismen på et meget lille sted.

- Ledelsen står fast på, at der skal forhandles overenskomst lokalt på Bornholm, og at den skal være otte procent ringere end i resten af landet. Men vi kan ikke åbne op for at forhandle løn fra sted til sted. Det er for risikabelt, siger Jim Jensen.

Medie: Slagteriarbejdere vil forhandle videre
Medie: Slagteriarbejdere vil forhandle videre

En lønnedgang på otte procent vil ifølge NNF betyde, at Danish Crown sparer en tredjedel af en øre per kilo svin, der slagtes.

- Jeg forstår ikke, at man vil lukke et slagteri for så lille en besparelse. Men jeg har opgivet at tro på ledelsen. Min appel går nu i stedet til ejerne af Danish Crown - landmændene, som er andelshavere i Danish Crown - om at sætte sig ind i sagen og stå frem, siger han og tilføjer:

- Jeg tror ikke, at de er klar over, at man vil lukke et slagteri på den baggrund.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Markant profil i hårdt angreb på sit...
bt.dk
Her er DRs nye underholdningsprogram:...
bt.dk
Lego-familie har tabt gigantbeløb
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx