Af - 14/01-14 12:13; Opdateret: 14/01-14 14:23

Her er Googles nye milliardindkøbHer er Googles nye milliardindkøb

Google har netop annonceret købet af firmaet Nest Labs, der blandt andet producerer røgalarmer og termostater.

storybild

Nest Labs nyeste lancering er røgalarmen 'Protect', der kan opsnuse både røg og alarmerende CO2-niveauer, mens den pryder loftet med et minimalistisk design. (Billede: Polfoto/Marcio Jose Sanchez)

Google har lige brugt den nette sum af 17,5 milliarder kroner på at erhverve sig et firma, der producerer røgalarmer og termostater, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Googles nye robot: Se 'kat' løbe fra Usain Bolt
Googles nye robot: Se 'kat' løbe fra Usain Bolt

Umiddelbart lyder det ikke som et specielt spændende marked for søgemaskinegiganten, der for tiden primært er kendt for software og i særdeleshed styresystemet Android. Men Nest Labs, som nyerhvervelsen hedder, producerer ikke hvilke som helst røgalarmer og termostater.

Firmaet blev stiftet for to år siden af Tony Fadell, der nok var den næstvigtigste brik i Apples succesfulde iPods (næst efter Steve Jobs). Og designet i de innovative gadgets minder også en del om noget, Apple kunne finde på at producere.

Det søgte danskerne mest på Google efter i 2013
Det søgte danskerne mest på Google efter i 2013

På de runde, minimalistiske termostater ser man temperaturen på et LED-display, og temperaturen kan man naturligvis styre trådløst med sin smartphone.

- Nests mission er at genopfinde uelskede men vigtige enheder i hjemmet såsom termostater og røgalarmer. Siden deres opstart i 2011 har ‘the Nest Learning Thermostat’ været en vedvarende bestseller, og den nyligt lancerede Protect (røg- og CO2-alarm) har haft begejstrede anmeldelser, skriver Google i pressemeddelelsen.


Med en termostat fra Nest kan man regulere temperaturen i stuen med sin smartphone.

Med sin baggrund i Apple kommer det måske som en overraskelse, at Tony Fadell nu skal til at arbejde sammen med deres ærkerivaler i Silicon Valley. Men direktøren glæder sig til samarbejdet.

- Vi er begejstrede for at slutte os til Google. Med deres support vil Nest være endnu bedre i stand til at bygge simple, gennemtænkte produkter, der gør livet lettere i hjemmet, lyder det fra Tony Fadell.

Apple sætter salgsrekord
Apple sætter salgsrekord

Mens Nest Labs er Googles dyreste køb i det seneste år, er det langt fra det eneste. Tech-giganten er således oppe på hele 21 indkøb af virksomheder i løbet af det seneste år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet jagter mand i 'mørkt tøj':...
bt.dk
Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Medie: Kongelig fartdjævel ræsede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx