Af Ritzau - 03/11-16 06:01; Opdateret: 03/11-16 06:23

Flere betaler selv mere ind på deres pensionsordningFlere betaler selv mere ind på deres pensionsordning

Øgede indbetalinger og pænt investeringsafkast er årsag til stigning i forventet pensionsudbetalinger fremover

storybild

Flere og flere betaler ekstra ind på deres pensionsordning i forventning om, at de får flere penge til sig selv, når de stopper med at arbejde. (Billede: Free/Colourbox)

De seneste fem år har været gode for medlemmerne af PKA Pension, som blandt andet udgøres af sygeplejersker og socialrådgivere.

En opgørelse, som selskabet har foretaget, viser at et typisk medlem på 45 år kan se frem til en årlig livsvarig pension på 140.000 kroner. Det er 50.000 nutidskroner mere end i 2011.

Det er der flere årsager til, og en af de væsentligste er, at medlemmerne også er begyndt at indbetale flere penge.

Mere præcist er de årlige indbetalinger steget med over 3000 kroner per medlem.

- I nogle overenskomster kan man via en fritvalgsordning vælge at få en del af lønnen udbetalt i form af ferie eller ekstra pensionsindbetalinger, og her har flere valgt det sidste, siger PKA-direktør Peter Damgaard Jensen.

- En del af vores medlemmer har tidligere ikke fået indbetalt pension i forbindelse med barsel. Derfor har de et efterslæb, som de er blevet opmærksomme på, at de skal indhente.

Samme tendens oplever man hos Industriens Pension, hvor ekstraindbetalingerne er fordoblet i perioden fra 2011 og frem til sidste år, hvor de udgjorde 95 millioner kroner.

- Der er de senere år kommet større fokus på, at vi lever længere, og en aktiv pensionisttilværelse kræver et vist økonomisk råderum, siger Joan Alsing, der er forsikringsdirektør hos Industriens Pension.

- I takt med, at pensionsalderen stiger, vil opsparingens størrelse også kunne få betydning for, om du vil have mulighed for at gå på pension tidligere.

Selv om det nuværende skattesystem betyder, at det for nogles vedkommende ikke kan betale sig at sætte penge til side i et pensionsdepot, har det tilsyneladende ikke påvirket egenindbetalingerne.

- Specielt, når man er i 40'erne, skal man være forsigtig med at spå om, hvordan systemet ser ud, når man tyve år senere skal på pension, siger Peter Damgaard Jensen.

- Og når vi spørger vores yngre medlemmer, så er der mange, der ikke er sikre på, at der er den samme folkepension, når de stopper med at arbejde.

PKA Pension administrer pensioner for tre pensionskasser inden for social- og sundhedsområdet.

Industriens Pension har 400.000 medlemmer, som er tilknyttet 8000 virksomheder landet over.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
Politiet leder efter flere...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx