Af - 08/02-16 14:15

Så meget sparer du ved at flyve på skiferieSå meget sparer du ved at flyve på skiferie

Kør-selvferie kan ikke betale sig. Det er billigere at flyve til pisterne i Frankrig, Østrig og Italien.

Bildstrecke im Grossformat »

- Skat, lad os pakke bilen og tage en billig skiferie sydpå.

I de næste uger valfarter titusindvis af danskere på skiferie, men de, der tager bilen til de sneklædte skisportssteder i Østrig, Frankrig og Italien i forventning om at komme billigt sydpå, havde sparet både tid og penge, hvis de i stedet havde købt flybilletter. Det viser en undersøgelse, som prissammenligningstjenesten Samlino.dk har foretaget for metroxpress.

Ekspert: Dette bør du holde dig fra på din ferie
Ekspert: Dette bør du holde dig fra på din ferie

For eksempel koster det 23.898 kroner for to voksne at tage flyet til pisterne i Val d'Isere i Frankrig inklusive hotel og seks dages liftkort i uge 7.

Sætter de samme to voksne sig ind i deres Peugeot 406 og kører de 1.670 kilometer til de franske alper, koster det dem i stedet 32.805 kroner. Parret kan altså spare hele 8.907 kroner ved at læne sig tilbage i flysæderne i stedet for at hænge over rattet ned gennem Europa.

Besparelsen er lidt mindre på de tre øvrige priseksempler i undersøgelsen, men gennemsnitligt sparer de flyrejsende skiferiegæster 5.435 kroner.

Sygemeldt mekaniker måtte gerne tage på skiferie
Sygemeldt mekaniker måtte gerne tage på skiferie

- Hvis man har pengene til at købe flybilletten nu og har 'råd' til at tænke lidt langsigtet, er det billigere at flyve end at køre igen bil, siger direktør i Samlino.dk Kristian Pitzner-Jørgensen og tilføjer:

- Hvis man fylder bilen med fire-fem personer, bliver det dog mindre fordelagtigt at flyve frem for at køre selv. Især hvis man tager turen i et stræk uden fordyrende hotelovernatninger undervejs.

Den store besparelse ved at flyve skyldes, at mange bilejere glemmer at medregne det forholdsvis store værditab, bilen får per kørte kilometer. Kør-selvferie-bilisterne skal nemlig ikke blot betale benzinen, men skal regne med, at det koster 3,63 kroner at køre én kilometer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ballade internt i regeringen: Var det...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Hareides garanti: Denne hjemsendte...
bt.dk
Superglad og stolt: Her er Magnussens...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx