Af - 24/09-15 16:01; Opdateret: 25/09-15 09:46

VW-skandalen breder sig: FDM klar til at hjælpe danske bilejereVW-skandalen breder sig: FDM klar til at hjælpe danske bilejere

Skandaleramte Volkswagen indrømmer, at også europæiske biler er berørt af snyde-software. FDM er klar til at hjælpe danske bilejere i potentielle tvister med bilgiganten.

storybild

Volkswagen indrømmer: Også europæiske biler er involveret i historisk skandale. (Billede: polfoto/arkiv)

Den historiske bilskandale ruller nu for alvor ind i Europa og dermed med stor sandsynlighed også Danmark. Det står klar, efter Volkswagen over for den tyske transportminister har indrømmet, at ikke blot biler i USA, men også i Europa har fået installeret snyde-software, der får bilerne til at forurene væsentligt mindre ved miljøtest, end de gør ved almindelig kørsel på vej.

Volkswagen indrømmer: Svindel er også foregået i Europa
Volkswagen indrømmer: Svindel er også foregået i Europa

- Det er umuligt at opdage for den enkelte bilejer, om ens egen bil har fået installeret softwaren. Så vi har da en klar forventning om, at Volkswagen selv gør opmærksom på, hvilke bilejere der er berørt og holder dem skadesfri, hvis deres biler skal tilbagekaldes og have reprogrammeret og justeret motoren, så den reducerer udledningen af forurening og samtidig bibeholder den ydelse og brændstoføkonomi, bilen har i dag, siger Torben Lund Kudsk, afdelingschef i Forenede Danske Motorejeres (FDM) politisk-økonomisk sekretariat.

Volkswagen sendte brev til kunder om fejl
Volkswagen sendte brev til kunder om fejl

Hvis Volkswagen mod FDM's forventning ikke af sig selv agter at holde berørte danske bilejere skadesfri, står FDM klar til at hjælpe sine medlemmer, siger Torben Lund Kudsk:

- Vores forventning er, at Volkswagen selv tager initiativ til at rette op på de biler, der måtte være berørt. Volkswagen har jo allerede lagt sig helt ned. Men skulle det ikke ske, står vi selvfølgelig klar til at hjælpe vores medlemmer med juridisk rådgivning.

Volkskwagens chef træder tilbage
Volkskwagens chef træder tilbage

Hos Forbrugerrådet Tænk er direktør Lars Pram klar til at indlede et dansk gruppesøgsmål mod VW, hvis danske forbrugere er blevet snydt, siger han til Børsen

Volkswagen Danmark har ingen kommentarer, før VW's hovedkvarter i Tyskland har bekræftet den tyske transportministers udlægning af sagen, oplyser pressechef
Søs Ilum.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx