Af - 01/09-16 13:14; Opdateret: 07/09-16 16:33

Numseskum - et nyt produkt, der kommer til DanmarkNumseskum - et nyt produkt, der kommer til Danmark

Vådservietter kan rumme stærke fibre, som flere spildevandspumperne ikke kan få bugt med. Resultatet er tilstoppede kloakker, men det skal en nyopfundet skum ændre på. Produktet vækker dog skepsis hos Forbrugerrådet Tænk.

Bildstrecke im Grossformat »

Er numseskum det nye?

Hoteller i udlandet bruger det, og nu vil det vise sig, om danskerne også tager det til sig: Der er tale om produktet, "numseskum", som firmaet Cleansupply nu vil sælge i Danmark.

Numseskum, også kaldet "caremousse" er en skum, som skal erstatte vådservietter. Skummen er lavet til at hænge i dispensere på restauranter, hoteller og dagstitutioner.

Skummen skal fjerne bakterier, og den indeholder blandt andet økologisk aloe vera-plante. Meningen er, at den påføres toiletpapir, så man kan tørre efter ved toiletbesøg.

Ikke blot babyer men også voksne, der har afføring ofte eller bruger offentlige toiletter, er i målgruppen.
Det skriver firmaet Cleansupply, der står bag Caremousse i en pressemeddelelse.

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om emnet.

Jørgen Friis Hansen, der er direktør i firmaet fortæller til metroxpress, at numseskummen skal give kloakken et hvil:

- Det globale marked for vådservietter blev fordoblet fra 2003-2013 og vokser fortsat hvert år. Desværre smider forbrugerne servietterne i toilettet, så det mente jeg burde ændres til noget mere miljøvenligt og kloaksmart, siger Jørgen Friis Hansen til metroxpress.

Holder du dig også, til det gør ondt?
Holder du dig også, til det gør ondt?

JydskeVestkysten har i foråret skrevet om, hvordan vådservietter blokerer kloakkerne i Bramming, og også Biofos fortæller til metroxpress, at vådservietter har det med at sætte sig i pumperne og drille.

Numseskummet kræver derimod kun toiletpapir til at smøre skummet ud med, og ifølge Biofo og Hofor opløses stort set alt toiletpapir i modsætning til vådservietter.

Mand gik på toilet og måtte reddes af brandvæsenet
Mand gik på toilet og måtte reddes af brandvæsenet

Men selvom numseskummet har en miljøvenlig agenda, så vækker produktet skepsis hos Forbrugerrådet Tænk. Numseskummet indeholder nemlig methylisothiazolinone (MI).

- Stoffet Mi er et allergifremkaldende konserveringsmiddel, som blandt andet bruges i personlige plejeprodukter, og også i maling. Så vidt jeg kan se, er det ikke meningen, at man skyller numseskummet af igen, så MI forbliver på huden efter brug, og det synes jeg er særligt problematisk, siger Stine Müller, der er projektleder hos Forbrugerrådet Tænk Kemi til metroxpress.

Hun forklarer, at EU, på grund af MIs allergifremkaldende egenskaber, har vedtaget et forbud mod stoffet.

- Hvis produktet bliver betragtet som et plejeprodukt, vil det blive ulovligt, når EUs forbud træder i kraft ved udgangen af 2016. Men uanset hvad er problemstillingen med MI jo den samme for forbrugeren, siger Stine Müller.

14-årig delte krænkende billeder: - Det var dumt af hende at være utro
14-årig delte krænkende billeder: - Det var dumt af hende at være utro

Jørgen Friis Hansen fortæller til metroxpress, at produktet er allergitestet og godkendt. Han oplyser også, at caremousse ikke er et plejeprodukt på linje med traditionelle cremer.

- Vi er ofte ude for, at arbejdstilsyn og andre kigger på et enkelt indholdsstof, ofte konserveringsmiddel. Men det er i de fleste tilfælde med så små mængder, at det ofte ikke har nogen betydning.

LÆS OGSÅ: Mark skrev til nummer på toilet-væg: Nu har han to børn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx