Af - 02/09-14 08:15

Kvindelige ledere vil gerne i bestyrelserKvindelige ledere vil gerne i bestyrelser

Kvinder er markant i undertal i danske bestyrelser. Men de vil gerne være der, svarer kvindelige chefer.

storybild

Stine Bosse er en af de kvinder, der har plads i flere bestyrelser. Blandt andet hos Det kongelige teater og TDC (Billede: Polfoto/Joachim Adrian)

Det er ikke viljen, der holder kvinderne ude af bestyrelseslokalerne. Faktisk svarer knap 7 ud af ti, af danske kvindelige chefer, at de meget gerne vil have en bestyrelsespost.

Blandt kvindelige ledere med en lang, videregående uddannelse er det således 84 procent, som er interesserede i at få en bestyrelsespost i en privat virksomhed.

Hotpants og sandaler provokerer din chef
Hotpants og sandaler provokerer din chef

- Ofte har man i relation til bestyrelser hørt det argument, at kvinder ikke har lyst til bestyrelsesarbejde, men den misforståelse kan roligt begraves nu. De kvindelige ledere vil rigtig gerne ind og sætte deres præg på bestyrelserne, og de har rigtig meget at byde på, siger Vibeke Skytte, der er direktør hos interesseorganisationen Lederne.

En opgørelse, som Berlingske tidligere på året offentliggjorde, så er blot 28 procent af de i alt 174 bestyrelsesposter i C20-virksomhederne besat af kvinder.

Christiane om ny satsning: Jeg har investeret alt!
Christiane om ny satsning: Jeg har investeret alt!

- Mens kvindernes andel af det samlede antal ledere i Danmark støt og roligt stiger, går det fortsat alt for langsomt med både at få kvinderne ind i direktions- såvel som bestyrelseslokalerne, siger Vibeke Skytte.

Undersøgelsen fra Lederne er baseret på svar fra 2.294 ledere – heraf 56 procent kvinder. Den er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov og offentliggøres i sin helhed senere på efteråret.

Kort uddannelse er lig med hurtigere fyring
Kort uddannelse er lig med hurtigere fyring

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
En kronprins i highfive-højde
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx