Af - 06/07-15 20:52; Opdateret: 07/07-15 10:41

It-iværksætter: Jeg er ikke gutten i kælderen med pizzabakker og colaIt-iværksætter: Jeg er ikke gutten i kælderen med pizzabakker og cola

It-iværksætteren Henrik Thorn mener, at det er branchens nørdede ry, der skræmmer de unge væk fra uddannelserne.

Bildstrecke im Grossformat »

13 ansatte og en fordoblet vækst på bare et år. Iværksætteren Henrik Thorn har bestemt ikke fortrudt, at han er Cand.merc.dat fra Copenhagen Business School.

It-udvikler, datamatiker og it-konsulent. Populære jobtitler i en tid, hvor 40 procent af it-virksomhederne skriger på folk med en it-uddannelse. Men der er langt mellem ansøgningerne. Hver fjerde it-virksomhed oplever, at det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft.

Birgitte Hass, administrerende direktør i interesseorganisationen IT-Branchen, der står bag undersøgelsen, er ikke i tvivl om, hvor problemet ligger:

- Der er ikke nok unge, der søger de mere it-tekniske uddannelser. Vi har ikke fået de unge mennesker gjort opmærksom på, hvilket behov der er for arbejdskraft med it-kvalifikationer, siger hun.

IT-konsulent om dagen. Professionel computerspiller om natten
IT-konsulent om dagen. Professionel computerspiller om natten

Henrik Thorn er en af de it-uddannede, der er stor rift om. Han etablerede i 2009 sin egen it-virksomhed, og i dag har han 13 ansatte. Ifølge Henrik Thorn bliver it-branchen og menneskene i den ofte misforstået:

-

Han tror, især pigerne bliver skræmt væk af det nørdede image. Der var eksempelvis kun 10-15 procent piger, der studerede på samme årgang som Henrik Thorn. Han har også selv erfaret, hvordan folk skærer alle, der arbejder med it, over en kam:

Fordi jeg har læst it, er jeg åbenbart et it-orakel, der ved alt og kan hjælp folk med alle deres it-problemer - som eksempelvis at installere en printer.
Det siger Henrik Thorn, der påpeger, at han ikke er bedre til at installere en printer end så mange andre.

Han sammenligner det med, at folk ofte spørger læger ind til sygdomme, uden at tænke på, hvilket område lægen er specialiseret i.

Jeg er ikke gutten i kælderen med pizzabakker og cola. Det er kun lidt sødt, hvis folk tror det. Så må jeg jo modbevise det. Alt handler om teknik i dag, og derfor et område som folk i stigende grad kommer til at lære at kende.
Det siger Henrik Thorn.

Jobmarkedet holder sommerferie
Jobmarkedet holder sommerferie

Henrik Thorn har altid haft interesse for it og byggede sin egen computer i en alder af 14 år. Hans interesse for it blev allerede forvandlet til økonomisk indtægt, da han i en alder af 13 år begyndte at arbejde for HP. Her gjorde han HP's produkter klar til testning.

Er du interesseret i penge, teknologi og iværksætteri, og vil du opdateres med historier om emnerne, så følg facebooksiden MX PENGE her.

LÆS OGSÅ: Ny rekord: Så mange har søgt ind på videregående uddannelser

LÆS OGSÅ: Hver fjerde student bruger ikke huen

LÆS OGSÅ: Se den vilde forvandling: Fra DJ-nørd til hot supermodel

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Morten bruger 5.700 kroner for meget...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Nyt skoleskyderi i USA - gerningsmand...
bt.dk
Joachim B. Olsen stiller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx