Af Ritzau - 29/11-16 17:36

Dansk computerspil er med i opløb om international prisDansk computerspil er med i opløb om international pris

Det danskproducerede computerspil Inside er nomineret til prisen Game of the Year, der uddeles torsdag.

storybild

Computerspillet "Inside" fra danske Playdead Games er nomineret til prisen "Game of The Year", der uddeles 1. december i Los Angeles. (Billede: Free/Pressefoto Fra Playdead Games)

Det er ikke kun danske film og tv-serier, der gør sig bemærket i det store udland.

Også når det gælder computerspil kan danske producenter være med i den internationale top.

Senest har spilfirmaet Playdead fået nomineret spillet "Inside" i hovedkategorien ved den internationale prisuddeling The Game Awards.

Prisen - der regnes for at være en af branchens fineste - uddeles ved en stor ceremoni i Los Angeles, som også bliver streamet live til hele verden via blandt andet YouTube og Facebook.

- Vi er meget stolte over, at "Inside" er nomineret til The Game Awards 2016 sammen med titler, som har 20 gange så store budgetter.

- Det har stor betydning for et uafhængigt studie som os at få den opmærksomhed.

- Det betyder, at mange flere får kendskab til spillet, som vi har brugt seks år på at lave, hedder det i en samlet udtalelse fra Playdead.

Hos brancheforeningen Producentforeningen er vicedirektør Jan Neiiendam ikke i tvivl om, at nomineringen er et stort skulderklap til den danske spilindustri og Playdead Games.

- Det er lidt paradoksalt, at vi herhjemme i Danmark er meget opmærksomme på, hvad der findes af prisuddelinger for danske talenter inden for eksempelvis film og sport, men overser de danske spiludvikleres præstationer.

- Lad os glædes over, at vi har så kreative udviklere, der kan vinde anerkendelse i den størrelsesordenen, siger han i en pressemeddelelse.

"Inside" udkom i juni efter som nævnt at have været seks år undervejs. Det er en opfølger til "Limbo", der udkom i 2010 og har vundet et hav af priser.

Foruden hovedprisen som årets spil er "Inside" også nomineret i fire andre kategorier.

Som spiller styrer man i spillet en lille dreng, der er fanget i et mørkt og fjendtlig univers. Her skal man finde en vej gennem de farefulde scenarier.

Prisuddelingen begynder klokken 02.30 natten til fredag dansk tid, hvis man vil følge med direkte.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kevin Magnussen har travlt:...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx