06/10-14 18:02

Medie: Formand for Dansk Byggeri involveret i kartelsagMedie: Formand for Dansk Byggeri involveret i kartelsag

Skou Gruppen, hvor formanden for Dansk Byggeri er direktør, er ifølge TV2 involveret i omfattende kartelsag.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

I en af de hidtil mest omfattende sager om karteldannelse i byggebranchen har Bagmandspolitiet udstedt bøder for mere end 27 millioner kroner til 25 virksomheder.

Blandt de 25 virksomheder er ifølge TV2 Finans Skou Gruppen, hvor formanden for Dansk Byggeri, Martin Skou Heideman, er både direktør og medejer.

Martin Skou Heideman er bortrejst og ikke tilgængelig for en kommentar til sagen. Men Skou Gruppen fortæller til TV 2 Finans, at virksomheden er parat til at gå rettens vej for at få bøden annulleret.

25 firmaer får bøder i omfattende kartelsag
25 firmaer får bøder i omfattende kartelsag

Ifølge chefen ved Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK,- også kendt som Bagmandspolitiet -, statsadvokat Morten Niels Jakobsen, er der tale om en af de mest omfattende kartelsager man hidtil har set i Danmark.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu har udstedt et stort antal bødeforelæg på baggrund af en grundig efterforskning om ulovligt aftalte priser på byggerier til en samlet værdi af omkring 400-500 millioner kroner, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

Oprindeligt sigtede SØIK 33 virksomheder for ulovligt at aftale priser på byggerier til en samlet værdi af 400-500 millioner kroner.

Med bødeforelæg til de 25 virksomheder mangler der kun ganske få af de resterende virksomheder, og statsadvokaten forventer, at anklagemyndigheden har afsluttet disse sager inden årets udgang.

Dermed er den samlede kartelsag rykket et stort skridt nærmere en afslutning. Men virksomhederne kan tage sagen i retten, hvilket Skou Gruppen altså ifølge TV2 Finans agter at gøre.

Det konkrete sagskompleks om byggekartellet drejer sig om brud på konkurrenceloven gennem koordinering af budpriser på både private og offentlige byggerier, herunder opførelse af skoler og plejehjem for offentlige midler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anfører Kjær støttede dopingdømt...
bt.dk
Trump aflyser møde med Nordkorea: Læs...
bt.dk
LTF-medlem udvises af Danmark
bt.dk
Lang kø: Flere biler impliceret i uheld
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx