Af - 20/08-15 10:29

Nedbrydelige kaffekapsler skal slå aluminium udNedbrydelige kaffekapsler skal slå aluminium ud

Hollandsk firma udvikler kaffekapsel, som nedbrydes til muld. Danske Peter Larsen Kaffe sælger nu sin kaffe i de hundrede procent, biologisk nedbrydelige kapsler.

Bildstrecke im Grossformat »

Kaffekapslerne fra hollandske Groupati.com er fremstilet af fibre fra sukkerrør og og bliver ved kompostering til muld på bare 12 uger. Det har taget fire år at udvikle kapslen, som har flere patenter. En membran holder luftens ilt væk fra kaffen, så kaffens aromastoffer bliver inde i kapslen.

Kapselkaffe er populært som aldrig før. Men de små alu-kapsler udgør et stort miljøproblem. Produktionen af bare et kilo aluminium udleder iifølge Miljøministeriet 1,22 tons CO2. Til sammenligning udleder en dansker 15 tons C02 - om året.

Men nu har det hollandske firma ATI udviklet en biologisk nedbrydelig kapsel, som ved kompostering formuldes på bare 12 uger. Danske Peter Larsen Kaffe har fået eneret i Norden på at sælge kaffe i kapslerne, men samarbejder meget gerne med andre kaffefirmaer om at udbrede den miljøvenlige kaffekapsel.

Er du interesseret i forbrug, privatøkonomi og iværksætteri, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her


- Der er ingen grund til at fastholde alu, når der er et alternativ, siger Lars Aaen Thøgersen, udviklingschef hos Peter Larsen Kaffe

Også Dansk Supermarked, som har haft kaffekapslerne på hylderne i Føtex og Bilka siden slutningen af juli, er glade for produktet.

- Det er produktudvikling på højt niveau. Men det er forbrugerne, de bestemmer, hvor udbredt det bliver, siger kommunikationskonsulent i Dansk Supermarked Maia Sejersen og tilføjer:

Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen
Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen

- Vi har store forhåbninger om, at produktet bliver en succes. Det er da fantastisk at tænke på, at man kan bruge sine brugte kaffekapsler til at gøde sine roser med.

Økologisk Landsforening er glade for, at økologisk bevidste forbrugere nu også kan få deres øko-kaffe i en miljøvenlig indpakning.

- Vi ved, at de forbrugere, der går op i økologi også er optagede af at minimere emballageforbruget, så det her produkt kan vi kun hilse velkommen, siger Helle Bossen, chefkonsulent i Økologisk Landsforening

Nespresso, som sidder tungt på markedet for kapselkaffe, har ingen planer om at droppe sine alu-kapsler.

Scorer milliarder på kaffe-opfindelse: Derfor fortryder han
Scorer milliarder på kaffe-opfindelse: Derfor fortryder han

- Der er i øjeblikket ikke noget alternativ til aluminium, hvis man vil give kunderne den bedste smag. Samtidig er aluminium miljøvenligt, siger Country Manager i Danmark Frederik Nilsson med henvisning til, at danske Nespresso-kunder kan aflevere kapsler til genanvendelse på 30 Nespresso-opsamlingssteder landet over.

Frederik Nilsson medgiver, at alu-kapslerne kun er miljøvenlige i det omfang, forbrugerne rent faktisk afleverer kapslerne. Han kan ikke oplyse, hvor stor en andel af kapslerne, der bliver genanvendt.

- Nej, det har vi ingen tal på.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx