Af - 12/02-14 09:00

Dansk partyguide får kritik for at opfordre til drukDansk partyguide får kritik for at opfordre til druk

Nattelivsguiden Partyin.dk har brugt for unge modeller og opfordret til umådeholdent alkohol-forbrug, fastslår nævn.

storybild

Den danske nattelivsguide Partyin.dk har fået kritik af Alkoholreklamenævnet for at opfordre til druk i sin markedsføring samt anvende for unge modeller. (Billede: pr-foto)

- Bongzillaen ligner noget fra det ydre rum, men da den er udviklet med den nyeste teknologi inden for multi-rør, så er det nu blevet endnu sjovere og lettere at få drukket en hel masse øl.

Sådan blev en avanceret øl-bong præsenteret på Partyin.dk suppleret med billeder af unge piger iført bikini.

Den danske online-nattelivsguide har brudt reglerne for markedsføring af alkohol rettet mod unge, vurderer Alkoholreklamenævnet i en ny afgørelse.

Narko, prostituerede og piller - danske unge jages i Prag
Narko, prostituerede og piller - danske unge jages i Prag

Ifølge loven må virksomheder ikke benytte modeller, der ser ud til at være yngre end 25 år, fastslår nævnet blandt andet.

- Unge er meget opmærksomme på rollemodeller, og derfor skal sådanne modeller ikke bare være 25 år, de skal også se ud som om, at de er mindst 25 år, siger Alkoholreklamenævnets formand, advokat Ejvind Sandal.

SF: Forældre skal ind i kampen mod unges druk
SF: Forældre skal ind i kampen mod unges druk

Derudover har Partyin.dk ifølge nævnet også brudt reglerne ved at opfordre til umådeholdent alkohol-forbrug. Blandt andet har sitet bragt billeder af et køleskab fyldt til randen med Corona-øl og en nyudklækket student, der sover rusen ud i en liggestol med en cocktail i hånden.

Nikolaj Østergaard, der er direktør hos Partyin.dk, forklarer, at virksomheden fremover vil være mere opmærksom på, at markedsføringsmaterialet overholder reglerne.

- Vi er en virksomhed, der ønsker at holde os til retningslinjerne, og der er nogle ting, vi i fremtiden skal tage os mere af.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Tv-kanal relancerer ikonisk tv-program
bt.dk
Chefforhandler med overraskende nyt:...
bt.dk
Træt af knallertkørsel: Mand skyder...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx