Af Ritzau - 02/11-16 08:18; Opdateret: 02/11-16 09:08

Det danske marked trækker ned i omsætningen hos TDCDet danske marked trækker ned i omsætningen hos TDC

TDC's driftsresultat går 11,6 procent tilbage i tredje kvartal - især det danske marked trækker ned.

storybild

TDC's koncernchef, Pernille Erenbjerg, ser bedring på det svære danske marked for telegiganten. (Billede: Free/Tdc)

Hård konkurrence på det danske telemarked betyder fortsat vigende omsætning hos telegiganten TDC, der har tilbagegang over hele produktlinjen - mobil, internet og fastnet.

Driftsresultatet i TDC går 11,6 procent tilbage i tredje kvartal i forhold til samme periode sidste år og landede på knap 2,2 milliarder kroner. Omsætningen faldt 2,3 procent til 5,2 milliarder kroner.

Det danske marked trækker ned, lyder det fra TDC's koncernchef, Pernille Erenbjerg, der dog ser bedring i vente.

- I kvartalet ser vi fortsat et svært dansk marked, men vores bruttoavance i Danmark er i bedring, siger hun i pressemeddelelsen.

- Indtjeningen i vores danske mobilforretning er i de seneste to kvartaler vokset organisk for første gang i fem år, og vi leverer igen et meget stærkt resultat i Norge.

Omsætningen i Norge steg to procent i tredje kvartal i forhold til samme periode sidste år til 946 millioner norske kroner. Tilsvarende steg driftsresultatet en halv procent til 412 millioner norske kroner.

Men det store danske marked trækker ned i det samlede billede, og det er især færre indtægter fra erhvervskunderne, der gør ondt.

Her gik omsætningen 8,6 procent tilbage i tredje kvartal til knap 1,3 milliarder kroner, mens driftsresultatet tilsvarende gik 14,3 procent tilbage til 741 millioner kroner.

Omsætningen for de danske privatkunder gik 2,7 procent tilbage til 2,7 milliarder kroner, mens driftsresultatet faldt 5,5 procent til 1,6 milliarder kroner.

TDC fik 5000 mobilkunder i kvartalet, mens den gennemsnitlige omsætning per kunde, Arpu, steg til 118 fra 114 kroner i andet kvartal.

Til gengæld mistede selskabet 4000 tv-kunder, 3000 bredbåndskunder 19.000 fastnetkunder.

I forbindelse med regnskabet opjusterer TDC sine finansielle forventninger.

Teleselskabet regner nu med et driftsresultat på mere end 8,4 milliarder kroner og frie pengestrømme på mere end 1,7 milliarder kroner.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuseksperter er ikke i tvivl:...
bt.dk
Politiet sætter rekord: Har fundet...
bt.dk
Indvandrere og efterkommere koster...
bt.dk
Verdensstjerner gik fra hinanden...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx