Af Ritzau - 27/04-17 07:14; Opdateret: 27/04-17 08:29

Dyrere olie og sen påske bidrager til milliardtab i NorwegianDyrere olie og sen påske bidrager til milliardtab i Norwegian

Flere flyver med Norwegian, men selskabet får underskud på 1,5 milliarder norske kroner i første kvartal.

storybild

Topchefen i Norwegian, Bjørn Kjos, må se tilbage på milliardtab efter første kvartal. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Linda Kastrup)

Lavprisselskabet Norwegian har stadigt flere ruter og passagerer, men i årets første tre måneder gav det ikke overskud på bundlinjen. Tværtimod.

Norwegian har underskud på 1,5 milliarder norske kroner efter første kvartal. Til sammenligning havde selskabet et underskud på 800 millioner kroner i samme periode sidste år. Det oplyser Norwegian i sit regnskab.

Ifølge selskabets topchef, Bjørn Kjos, trækker højere brændstofudgifter, hård konkurrence og en stærkere norsk krone ned i regnskabet for første kvartal. Det er traditionelt det svageste i luftfarten.

- I dette kvartal mærker vi særligt effekterne af højere brændstofudgifter i kombination med en styrket norsk krone mod britiske pund, euro og svenske kroner, som står for næsten halvdelen af vores omsætning.

- Derudover påvirkes tallene af, at påsken ikke lå i første kvartal, som den gjorde sidste år, siger koncernchef Bjørn Kjos i en pressemeddelelse.

I danske kroner lyder underskuddet i Norwegian på næsten 1,2 milliarder kroner.

I alt 6,7 millioner passagerer tog en tur med Norwegian i første kvartal. Det er en stigning på 14 procent i forhold til samme periode i 2016.

Norwegian havde størst vækst i USA, Spanien og Frankrig. I Norden var passagervæksten på seks procent.

Norwegian har lanceret i alt 39 nye ruter i årets første tre måneder. Det er blandt andet ruter mellem USA og Irland, Nordirland, Skotland og Norge.

Samtidig sagde selskabet farvel til andre ruter. Herunder ruter fra København til San Juan i Puerto Rico og St. Croix på De Amerikanske Jomfruøer.

Selskabets kapacitet voksede samlet 24 procent. 84 procent af sæderne i årets første tre måneder var besat. Det er et fald i belægningen på omkring et procentpoint.

Norwegian opererer omkring 500 ruter til mere end 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellemøsten, Thailand, Caribien og USA.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-stjerne anmeldt: Lille detalje på...
bt.dk
Christian Kjær om det svære farvel...
bt.dk
Fastfoodgigant i kæmpekrise: Nu...
bt.dk
Prins Henriks ønske: Overraskede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx