Af - 27/01-16 16:08; Opdateret: 28/01-16 13:17

Iværksættere indtager nordjysk slotIværksættere indtager nordjysk slot

Knap 500 år gammelt slot skal være nyt centrum for nordjyske iværksættere.

storybild

Det næsten 500 år gamle Aalborghus Slot skal nu danne ramme om nordjysk iværksætterfællesskab. (Billede: Nadja Joensen)

Det er et par dage siden, Kong Christian III lod Aalborghus Slot opføre i 1539 for at kunne slå eventuelle oprørsforsøg fra iltre bønder og borgere ned i kølvandet på Grevens Fejde.

I dag – her knap 500 år senere – er det en helt anden type oprørere, der er trængt ind på slottet. I forreste geled står Lisa Dalsgaard, 27-årig iværksætter, virksomhedsejer og initiativtager til iværksætterfællesskabet StartupWorks, som har lejet en hel fløj på 1.200 kvadratmeter på det historiske slot med en ambition om at omdanne de gamle bindingsværkskonstruktioner til et nordjysk centrum for fremstormende iværksættervirksomheder, der vil erobre fremtiden.

18-årige Patrick har satset børneopsparingen på eget tøjmærke
18-årige Patrick har satset børneopsparingen på eget tøjmærke

- Projektet er kommet fint fra start. Der er 13 startups, der har lejet sig ind. Cirka halvdelen af de 67 kontorpladser er udlejet, og lige nu venter syv-otte iværksættervirksomheder på at få svar på, om de kan få en plads, siger Lisa Dalsgaard og tilføjer:

- Vi har en meget klar ambition om ikke blot at være et kontorfællesskab, men et sted, hvor ideer fødes, netværk opstår, virksomheder vokser og flyver fra reden - meget gerne i samarbejde med partnere, der vil hjælpe med at istandsætte lokalerne.

Ung iværksætter kickstarter ure af træ
Ung iværksætter kickstarter ure af træ

Lisa Dalsgaard har allerede selv haft gavn af de forbindelser, der opstår, når entreprenante mennesker mødes. Hun flyttede ind på slottet i november sidste år sin virksomhed GoodiePack, som leverer digitale goodiebags til gæsterne til events.

- Jeg har fundet min finansdirektør her på slottet. Samtidig trækker vi på hinanden netværk og kompetencer. Og så løfter det bare motivation, når man tager på arbejde på et slot.

WOW: Karl har overmalet sine dyre Kanye-sneakers
WOW: Karl har overmalet sine dyre Kanye-sneakers

Også Kim Jensen, som tidligere har optrådt her i spalterne med sin isterningsmaskine (and-ice.com ) er begejstret for at være rykket ind på slottet:

Kim sagde sit job op i Novo Nordisk: Nu vil han tjene penge på isterninger
Kim sagde sit job op i Novo Nordisk: Nu vil han tjene penge på isterninger

- Når man dedikerer sit liv til at banke en virksomhed op og gå fra 0 til 200 på meget kort tid, så er det ekstremt vigtigt at kunne trække på erfaringer fra andre.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx