Af - 01/04-14 07:47; Opdateret: 01/04-14 07:57

Skat indrømmer alvorlig brølerSkat indrømmer alvorlig brøler

Skatteminister Morten Østergaard erkender, at det var en fejl, at Skat i månedsvis har nægtet danskere at klage over ejendomsvurderinger fra 2013.

storybild

Skatteminister Morten Østergaard (R) erkender, at Skat tog fejl, da myndigheden i månedsvis nægtede at give borgere lov til at klage over ejendomsvurderinger. (Billede: EHRBAHN JACOB)

Skat har tidligere fået hård kritik, efter Rigsrevisionen vurderede, at tre ud af fire boliger var vurderet forkert ved sidste ejendomsvurdering i 2011.

Nu viser det sig, at Skat har begået endnu en stor brøler ved at nægte danskere at klage over 2013-vurderinger, afslører Ekstra Bladet.

Skatteminister Morten Østergaard (R) indrømmer over for avisen, at det var en kæmpebrøler, at skattemyndighederne i månedsvis har afvist boligejere, der ønskede at klage over vurderingerne.

Whistleblower afslører ulovlige forhold i Skat
Whistleblower afslører ulovlige forhold i Skat

Indrømmelsen betyder, at mange tusind lejere og andelsboligejere i ejendomme, der er opført mellem 1. oktober 2012 og 1. oktober 2013, har muligheden for at få sat deres boligafgift ned, hvis Skat har fastsat en for høj grundværdi.

Indrømmelsen fra Skat kommer efter, at rådgivningsfirmaet Rafn & Søn har insisteret på, at Skat tog fejl.

– Vurderingen har kæmpe betydning, fordi grundejernes skatteloft bliver fastsat ved den første vurdering. Med de lovændringer, som regeringen i øvrigt har lavet, er det deres sidste og eneste mulighed for at klage over skatteloftet. Så hvis det bliver fastsat for højt, så komme de til at betale en for høj skat mange år frem i tiden, siger Henrik Knattrup Nielsen, der er erhvervsjurist i Rafn & Søn.

Kristian Jensen om boligkaos: Skulle have gjort mere
Kristian Jensen om boligkaos: Skulle have gjort mere

Skatteministeren erkender, at der skal være mulighed for at klage over afgørelserne:

– Muligheden for at klage over omvurderinger var ikke klart nok præciseret i lovgivningen, og det får vi nu rettet op på. Jeg har sikret mig, at muligheden for at klage over en omvurdering nu bliver præciseret, og at ejerne af erhvervsejendomme kan klage over 2013-omvurderingen frem til 1.oktober 2014, siger han til Ekstra Bladet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Stort område brændt af: Nu advarer...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx