Af Lars Dinesen - 24/08-15 14:51

IC4-chef forlader DSBIC4-chef forlader DSB

Direktøren for DSB Vedligehold forlader selskabet "efter gensidig aftale".

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Holm Magnus)

Manden, der de seneste år har haft det primære ansvar for arbejdet med de skandaleomsuste IC4-tog, forlader nu DSB.

Direktøren fra DSB Vedligehold A/S Steen Schougaard Christensen stopper "efter gensidig aftale" hos det statsejede togselskab.

- Jeg vil gerne takke Steen for en meget flot indsats i DSB, hvor han gennem årene har påtaget sig vanskelige og vigtige opgaver.

- Opgaver, som han har taget fat på med en ihærdighed og dygtighed, som vi i hele virksomheden har nydt godt af, erklærer DSB's nytiltrådte topchef Flemming Jensen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: DSB lader passagerer surfe gratis i hele landet

Steen Schougaard Christensen kom til DSB i 2012 kort tid efter, at Flemming Jensens forgænger, Jesper T. Lok, havde sat sig i chefstolen.

Lok og Schougaard havde en fælles fortid hos A.P. Møller - Mærsk, hvor Steen Schougaard Christensen gennem mere end 10 år beklædte skiftende lederstillinger på Lindøværftet, som han også var med til at lukke.

Schougaard kom til DSB som personaledirektør, men blev i april 2013 udnævnt som direktør for vedligeholdelsesselskabet i en ledelsesrokade, hvor Frank Olesen, som dengang havde ansvaret for IC4, forlod selskabet.

LÆS OGSÅ: Togkonsulent: IC4 kan levere stor forbedring på et år

Nu er det så Steen Schougaard Christensen, der stiger af toget efter i lidt over to år at have skullet forholde sig til problemer med revnede tog og svigtende driftsstabilitet.

Nu sammenlægges DSB Vedligehold med forretningsområdet "Operation", som har haft Anders Egehus som chef. Han bliver chef for den sammenlagte driftsorganisation.

- Det har været min vurdering, at tiden nu er den rette til at integrere de to organisationer i én for dermed at skabe mere enkelthed og fokusering i den måde, vi organiserer dette helt centrale område i DSB på, siger Flemming Jensen.

LÆS OGSÅ: Rapport: Skandaleramte IC4 kan blive intercitytog

DSB opretter også en ny enhed for strategi og togmateriel, som får Jürgen Müller som direktør. Han kommer til selskabet 1. oktober fra konsulentvirksomheden McKinsey og får ansvar for selskabets kommende indkøb af el-tog.

Endelig overtager DSB's jurachef Mette Rosholm direktionsansvaret for DSB's personale, som midlertidigt har ligget hos kommerciel direktør Sussanne Mørch Koch.

LÆS OGSÅ: Nu falder dommen over de skandaleramte IC4-tog

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx