Har du en god historie eller et tip? Kontakt redaktionen på
news@mx.dk
67 syge af kødbuffet i Bowl'n'Fun
En kødbuffet i Bowl'n'Fun har gjort 67 gæster syge med diarré. Fødevarekontrollen kalder det et 'skrækeksempel'. Meget beklageligt, erkender bowling-direktør.

Metroxpress kan i dag fortælle, at mindst 67 gæster i Bowl'n'Fun i Odense blev ramt af akut diarré og mavesmerter omtrent 12 timer efter, de i weekenden den 12.-13. april var gået ombord i en stor kødbuffet.
Ulækker var den, for kødet; oksemørbrad, flanksteak, thaibøf, lam og oksebov var smækfyldt med den frygtede sygdomsfremkaldende bakterie clostridium perfringens.
- Det her er et skrækeksempel på, hvor galt det kan gå, når man langtidssteger kød uden at have styr på temperaturerne og egenkontrollen, siger udbrudskoordinator Morten Lisby fra Fødevarestyrelsen.
Han fortæller, at den også var gal med nedkølingen og med genopvarmningen og at især mange timers tilberedning ved for lave temperaturer gav gode betingelser for at bakterien kunne formere sig eksplosivt.
Syge gæster ringede både til Bowl'n'Fun og til Fødevarestyrelsen, som om mandagen rykkede ud og tog prøver at det dårlige kød og forbød bowlingcentret langtidstilberedt kød efter den populære, men risikable pulled-pork-metode.
Nogle gæster har oplyst Fødevarestyrelsen, at de bemærkede, at kød oksemørbraden smagte surt. Men da var det for sent. Gennem et døgn døjede folk med diarré.
Bowl'n'Fun-kædens direktør Lene Høj Larsen erkender, at der er sket en fejl, om som øverste chef at have ansvaret for den.
Det, der er sket, er skrækkeligt og meget beklageligt, siger hun.
Alligevel afviser hun kritik Fødevarestyrelsen.
-Vi har haft styr på nedkøling og opvarmning, så på det område er vi ikke enige med Fødevarestyrelsen, siger hun.
Morten Lisby fra Fødevarestyrelsen afviser på det klareste, at der har været styr på nedkøling og opvarmning.
LÆS OGSÅ: McDonald's sælger for gammel mad