Af - 01/10-14 10:34; Opdateret: 03/10-14 08:23

Ekspert: Københavns modeuge trevler sig selv opEkspert: Københavns modeuge trevler sig selv op

Copenhagen Fashion Week udvander brand og international gennemslagskraft, advarer ekspert. Også brancheorganisationer er bekymrede.

storybild

Det er dybt problematisk, at hovedaktørerne i Copenhagen Fashion Week ikke kan blive enige om, hvornår modeugen skal afvikles, mener ekspert og brancheorganisationer. (Billede: polfoto/arkiv)

Copenhagen Fashion Weeks position som den vigtigste modemesse i Skandinavien og Tyskland hænger i en tynd tråd. Det står klart, efter hovedaktørene for andet år i træk ikke har kunnet enes om noget så pragmatisk som datoerne for afviklingen.

Pels og smaragdgrøn hittede til modeuge i New York
Pels og smaragdgrøn hittede til modeuge i New York

Sådan lyder den kritiske vurdering fra Erik Hansen-Hansen, ekspert i internationale modebyer og lektor ved Danish Centre for Design Research.

- Stockholm og Berlin maser altså på for overtage Københavns position. Oslo er også begyndt at røre på sig. Derfor er det meget uheldigt, at man nu forplumrer modeugen i København, advarer han.

Modeugen giver nye butikker et forspring
Modeugen giver nye butikker et forspring

Hovedproblemet er, at Copenhagen International Fashion Fair (CIFF) lægger deres messer i Bella Center og Forum fra 1.-4-. februar, mens den anden hovedaktør Revolver lægger sine messer fra den 29.-31. januar.

Dermed strække modeugen sig over en hel uge, og så meget tid vil opkøbere og verdenspressen ikke afsætte til en modemesse i 2. division sammenlignet med Paris og Milano, fastslår Erik Hansen-Hansen.

Det betyder, at modeugen bliver tynd i begge ender, siger Eva Kruse, direktør i Danish Fashion Institute.

Stor dansk designer dropper show i modeugen
Stor dansk designer dropper show i modeugen

Også Torben Rosenstock, direktør i Wear/Dansk Erhverv, og Thomas Klausen, direktør i brancheorganisationen Dansk Mode & Textil, er bekymrede.

- Det må ikke ske igen. Det sender et uprofessionelt signal. Man skal stå 110 procent skarpt, hvis man ikke vil overhales inden om. Det gør vi ikke nu, siger Thomas Klausen.

De største spillere i modeugen er nu blevet enige om at nedsætte et Modeugeråd, der skal fastsætte datoerne for modeugerne fremover.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Mor bakker op om udskældt rektor: Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx