Af - 22/08-16 06:05

Så meget sparer du ved at slukke for vandet, når du putter shampoo i håretSå meget sparer du ved at slukke for vandet, når du putter shampoo i håret

Flertallet af danskerne slukker ikke for bruseren, mens de skummer shampooen i håret viser en ny undersøgelse. En vane, der nemt kan koste dig 347,5 kroner ekstra om året.

Bildstrecke im Grossformat »
Det er svært at give et eksakt tal på, hvor meget kan kan spare på vandregningen, da literprisern på vand er forskellig fra kommune til kommune. Den gennemsnitlige pris ligger på 6,3 øre per liter. Det svarer til rundt regnet én krone for 15 liter, og det er denne pris, vi har brugt i udregningen. En gennemsnitlig bruser, uden sparefunktion, bruger 10-20 liter vand i minuttet. Vi har derfor kalkuleret med en bruser, der på et minut bruger 15 liter vand. En sparebruser bruger typisk 7,5 liter vand i minuttet. Kilde: Bolius Klik dig gennem rådene til, hvordan du sparer på vandet, når du tager brusebad. - Hvis du stadig gerne vil tage lange bade, kan du i stedet skrue ned på temperaturen, siger Rados' Nenadovic. Sluk for vandet, mens du sæber dig ind og putter shampoo i dit hår. Tag kortere bade. - Skærer du brusebadet ned fra 10 til fem minutter, så kan du sparer op til 1.000 kroner om året, siger Rados' Nendovic. Etabler en sparebruser. En sparebruser blander vandet sammen med luft, så strålerne er lige så kraftige, selvom der er færre af dem. En sparebruser bruger mellem seks-10 liter vand i minuttet, mens en normal bruser pumper 10-20 liter vand ud. Sådan kan man nemt spare op til 1000 kroner om året. Under 1 minut - 1 % 1-5 minutter - 41 % 5-10 minutter - 41 % 10-15 minutter - 13 % Mere end 15 minutter - 3 % Ved ikke - 1 % Kilde: Undersøgelse fra Bolius. 16 procent lader typisk vandet løbe, når de børstertænder. 41 procent lader vandet løbe, mens de ordner frugt og grønt. 86 procent af deltagerne i undersøgelsen havde et toilet med sort og lille skyl.

Vil du gerne spare på vandet? Så klik her.

Sparebrusere, toiletter med stort og lille skyl samt vandhaner, der slukker automatisk.

Der er mange måder hvorpå man kan spare penge på vandregningen. Men når det kommer til at slukke for vandet i bruseren, mens shampoo smøres i håret, er danskerne knap så villige til at tænke økonomisk korrekt.

En ny undersøgelse, som metroxpress har fået foretaget af YouGov, viser nemlig, at 61 procent ikke slukker for bruseren, mens de putter shampoo i året. Kun 37 procent giver bruseren en pause, mens de skummer håret.

Men det kan blive en omkostelig affære at lade vandet løbe viser en beregning, som Bolius fagekspert og brevkasseredaktør Tine Nielsen har udarbejdet i samarbejde med metroxpress.

LISTE: 12 gode råd til at spare penge når du handler
LISTE: 12 gode råd til at spare penge når du handler


Hvis du vasker hår hver anden dag og bruger cirka ét minut på at få shampooen smurt ind i håret, kan du gennemsnitligt spare 182,5 kroner om året på at slukke for bruseren imens.

Er du derimod typen, der også lader shampooen sidde lidt i håret, inden du skyller det ud, er der flere penge at hente. Hvis det tager tre minutter at fedte håret ind i shampoo og efterfølgende lade det sidde, vil du spare 347,5 kroner om året på at slukke for bruseren.

Sådan sparer du penge på bilforsikringen
Sådan sparer du penge på bilforsikringen

Besparelsen afhænger af, hvor ofte du vasker hår, hvilken bruser du ejer, hvor længe du bruger på at putte shampoo i håret, samt hvad en liter vand koster i din kommune.

Ejer du en sparebruser, som typisk kun bruger halvt så meget vand som en normal bruser, vil du kun kunne spare halvt så meget.

Vi bliver bedre og bedre til at spare på vandet, og det skyldes blandt andet, at måderne hvorpå man kan få folk til at spare bliver mere avancerede. Nogle har et system, hvor en smiley fortæller dem, om de brugte for meget vand i badet. Vores erfaring siger os, at synlighed virker.
Det siger fagekspert og brevkasse redaktør Tine Nielsen til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Punkteret på cykel? Frederiks app sparer dig for tid og besvær

LÆS OGSÅ: Sådan sparer du tusindvis af kroner på din sommerhusferie

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx