05/11-15 09:16; Opdateret: 05/11-15 10:58

E-mærket og Miljøstyrelsen undersøger smykkefupE-mærket og Miljøstyrelsen undersøger smykkefup

Både e-mærket og Miljøstyrelsen går nu ind i sagen om salg af sundhedsskadelige smykker solgt som ægte guld og sølv.

storybild

Specialist ved Ædelmetalkontrollen Ole Petersen har undersøgt smykker fra Dansk Smykkeimport ApS for metroxpress: Konklusion: Smykkerne er ikke lavet af guld eller sølv. Tilgengæld fandt han sundhedsskadeligt cadmium og nikkel i smykkerne. (Billede: metroxpress)

Dansk Smykkeimport ApS, som driver smykke-webshoppen Vaiva.dk, bliver nu undersøgt af organisationen e-mærket. Det sker, efter metroxpress i går afslørede, at Vaiva.dk i strid med loven har solgt uægte smykker, der indeholder sundhedsskadeligt cadmium og nikkel, som ægte guld- og sølvsmykker.

Smykkekonge taget i sundhedsfarligt smykkefup
Smykkekonge taget i sundhedsfarligt smykkefup

Dansk Smykkeimport ApS har siden 2005 været certificeret med e-mærket. Men for at måtte bruge e-mærket skal e-handelsvirksomheder leve op til en række formelle krav om forbruger-og aftale samt gældende dansk ret i det hele taget.

Det ligger uden for e-mærkets område at kontrollere lovligheden af de varer, e-mærkede virksomheder sælger, men når e-mærkets jurister bliver gjort opmærksom på urent trav, bliver der reageret, lyder det fra kommunikationschef hos e-mærket Toke Mølgaard.

Er du interesseret i forbrug, privatøkonomi og iværksætteri, og vil du opdateres med historier om disse emner, så like MX PENGE her

- Det er uforeneligt med e-mærkets retningslinjer at bryde gældende ret. Vi kan ikke side den slags oplysninger overhørig. Derfor vil vi nu undersøge Dansk Smykkeimport ApS nærmere, siger han.

18-årig snød alle til at tro på million-succes: Derfor gjorde jeg det
18-årig snød alle til at tro på million-succes: Derfor gjorde jeg det

I yderste konsekvens kan e-mærkede virksomheder fratages retten til at skilte med e-mærket samt få dagbøder á 1000 kroner, hvis de ikke efterkommer e-mærkets krav om at indstille brugen af e-mærket på webshoppen og i markedsføringsøjemed.

Også Miljøstyrelsen er gået ind i sagen og har fået udleveret metroxpress' test-resultater fra Ædelmetalkontrollen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx