Af Webstud/AS - 25/01-18 22:32

Manden bag Uber blev fyret - nu er der nye detaljer om skandalerne: “Det er mærkeligere, end nogen kan forestille sig”Manden bag Uber blev fyret - nu er der nye detaljer om skandalerne: “Det er mærkeligere, end nogen kan forestille sig”

“Travis Kalanicks fald var meget mærkeligere og mørkere, end du troede”. Sådan lyder overskriften på en rapport fra Bloomberg om den fallerede direktør, som blev tvunget til at sige op i sommer, da Uber gik fra at være kendt som verdens mest værdifulde startup til verdens mest dysfunktionelle arbejdsplads. I artiklen kommer nye detaljer frem om nedbruddet.

storybild

Da Donald Trump i januar 2017 blev indviet som præsident, udstedte han indrejseforbud mod syv lande - et forbud, der omgående blev fordømt.

Taxier strejkede, og der var kaos i New Yorks JFK-lufthavn. Uber fjernede deres prisstigningsfunktion, hvilket ikke blev tolket som en gestus, men snarere som om selskabet ville tjene på strejken. #DeleteUber begyndte at trende på Twitter.

Kort efter sagde Uber-direktøren sin stilling som rådgiver for præsidenten op, da det kom frem, at kunder kun havde negative ting at sige om ham. Der gik kun to uger, før Uber-ingeniøren Susan Fowler skrev et indlæg om sexchikane.

(Billede: Scanpix)

Her ses Donald Trump på et møde med sine rådgivere, dagen efter Travis Kalanick sagde op.

Så vendte Google sig mod Uber og sagsøgte for tyveri, mens NY Times afslørede, at selskabet brugte hemmelig Greyball-teknologi til at omgå myndigheder. Det var dog først daTravis blev taget i at overfuse en Uber-chauffør, at korthuset faldt.

Efter Bloomberg havde udgivet videoen, hvor Travis Kalanick ses råbe hårde ord efter Uber-chaufføren Fawzi Kamel, faldt direktøren angiveligt til jorden og 'sprællede på sine knæ og hænder'.

»Det her er ikke godt. Jeg er forfærdelig,« sagde han, før han gav Fawzi Kamel 1,2 millioner kroner af egen lomme og blev fyret som direktør for det selskab, han selv havde skabt, og som var blevet 400 milliarder kroner værd på få år.

I dag nyder han livet med sin far, og bruger angiveligt en del tid på hjernebryder-spillet '2048'. Han er blevet erstattet af Dara Khosrowshahi, som forsøger at rette op på de mange fejl, Travis begik som direktør.

(Billede: Scanpix)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Stort område brændt af: Nu advarer...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx