Af - 22/01-15 11:28; Opdateret: 22/01-15 12:06

Se og Hør-skandalen giver Aller millionunderskudSe og Hør-skandalen giver Aller millionunderskud

Aller-koncernen bløder på bundlinjen efter Se og Hør-skandalen. Forventer overskud på mere end 100 millioner kroner vendt til tocifret millionunderskud.

storybild

Se og Hør-skandalen koster på bundlinjen i Aller-koncernen. (Billede: polfoto/arkiv)

Se og Hør-skandalen har ikke blot givet Aller-koncernens image dybe ridser i lakken, men også kostet kolde kontanter. Det viser de røde tal på bundlinjen i det regnskab, som mediekoncernen fremlagde i dag.

Aller Holdings A/S driftsresultatet landede i 2014 på minus 60 millioner kroner. Det er et fald på 180 millioner kroner sammenlignet med året før og milevidt fra tidligere udmeldinger om et forventet overskud i 2014 på over 100 millioner kroner.

Qvortrup-afhøring førte til sigtelse i Se og Hør-sagen
Qvortrup-afhøring førte til sigtelse i Se og Hør-sagen

- Koncernen har haft et udfordrende år med vanskelige markedsforhold og fortsat meget kraftige fald i oplagene for både ugeblade og magasiner samt et væsentligt reduceret annoncesalg. Koncernen har derudover i efteråret 2014 besluttet at afvikle den norske trykkerivirksomhed. Det opnåede driftsresultat for 2013/2014 er ikke tilfredsstillende, lyder det i en pressemeddelelse fra Aller-koncernen.

Se og Hør-skandalen kan ikke forklarer hele den danske del af koncernens dundrende underskud, men administrerende direktør Pål Thore Krosby i det danske datterselskab, Aller Media A/S, erkender, at skandalen har give røde tal på bundlinjen.

Aller lukker populære magasiner
Aller lukker populære magasiner

- Der er klart, at Se og Hør-sagen - både i forbindelse med de direkte omkostninger og den påvirkning sagen igennem en længere periode havde for hele organisationen - naturligvis har haft en stor negativ effekt på årets resultat, skriver Pål Thore Krosby i en pressemeddelelse.

Årets resultat i Aller Media A/S blev et underskud på knap otte millioner kroner mod et overskud året før på 88 millioner kroner. Se og Hør har efter skandalen tabt omkring 100.000 læsere.

TV: Se Linda P tage hævn over Henrik Qvortrup og Se og Hør
TV: Se Linda P tage hævn over Henrik Qvortrup og Se og Hør

I maj 2014 blev Aller Media A/S sigtet i Se og Hør-sagen, hvor ugebladet mod betaling fik kreditkortomlysninger om kende danskere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx