Af - 04/06-15 12:01

Stort dealsite fortsatte partnerskab med fuskerStort dealsite fortsatte partnerskab med fusker

Sweetdeal fortsatte partnerskab med ikke-momsregistreret fusker helt frem til marts i år. Fremover vil vi tjekke vores samarbejdspartnere bedre, siger Sweetdeal-direktør.

storybild

Den 12. maj i år lovede flere dealsites, at kunderne får pengene tilbage for de fup-ure, de har købt. (Billede: MX)

Et af Danmarks største dealsites, Berlingske Medias Sweetdeal.dk, fortsatte sit partnerskab med den unge iværksætter Emil Schmidt helt frem til marts i år, selv om Emil Schmidt ikke har momsregistreret sine to selskaber og derfor ikke kan afregne moms til Skat.

To handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ure
To handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ure

I slutningen af sidste år stoppede Sweetdeal.dk samarbejdet med Emil Schmidt vedrørende salg af fup-urene Rêves. Men det fik ikke Sweetdeal til at undersøge, om Emil Schmidt generelt var en troværdig samarbejdspartner, og i marts i år indgik Sweetdeal nye partnerskabsaftaler med Emil Schmidt og hans ikke-momsregistrerede selskab MOLLY ApS om salg af et parti lysestager og tøjstativer.

Dealsites: Fuppede ur-kunder får deres penge tilbage
Dealsites: Fuppede ur-kunder får deres penge tilbage

Metroxpress er i besiddelse af skriftlig dokumentation for, at Sweetdeal indgik disse partnerskabsaftaler Emil Schmidt.

På intet tidspunkt tjekkede Sweetdeal Emil Schmidts to selskaber MOLLY Aps og Emil Schmidt Holding ApS: Et simpelt opslag på SKATs hjemmeside ville have vist, at ingen af dem er momsregistrerede, og at Emil Schmidt – som metroxpress har afdækket - derfor driver ulovlig handelsvirksomhed.

Røde ører hos Lauritz.com. Vurderede fup-ur til 7.400 kroner
Røde ører hos Lauritz.com. Vurderede fup-ur til 7.400 kroner

Carsten Blom-Hanssen, direktør for Consumer Sales i Berlingske Media, siger, at Sweetdeal nu har indstillet alt samarbejde med Emil Schmidt.

Ung 'Gucci'-iværksætter fanget i momsfup
Ung 'Gucci'-iværksætter fanget i momsfup

- Vi har ikke været opmærksomme på, at hans selskaber ikke er momsregistrerede. Det er vigtigt for os, at vi kan stå inde for de partnere, vi samarbejder med. Det falder jo tilbage på os, siger han og tilføjer, at nye samarbejdspartnere fremover vil blive tjekket i cvr-registret, og om de er moms-registrerede.

Den 29. maj i år åbnede Emil Schmidt en 360 kvadratmeter stor butik, Outletcity, i gågaden i Haderslev. Emil Schmidt driver Outletcity under sit selskab MOLLY ApS, som fortsat ikke er momsregistreret.

Ung 'Gucci'-iværksætter rykker syd på og hustler videre
Ung 'Gucci'-iværksætter rykker syd på og hustler videre

Det har ikke været muligt for metroxpress at komme i kontakt med Emil Schmidt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx