Af - 28/09-16 10:44

Her er madrassen, som de fleste mænd i et forhold vil elskeHer er madrassen, som de fleste mænd i et forhold vil elske

En arm der er fuldstændig følelsesløs. Det er et problem, flere mænd døjer med, når kæresten vil putte. Men det problem har en ny såkaldt 'putte-madras' løsningen på.

Bildstrecke im Grossformat »
Så er der råd at hente. Faktisk hele ni. Klik dig gennem de forskellige tips og tricks til at få em bedre søvn i dette billedgalleri. Få så lidt lys som overhovedet muligt tæt på sengetid. Lys – som for eksempel kan komme fra en iPad - reducerer melatoninudskillelsen. Melatonin er et søvndyssende hormon. - Kroppen skal have mørke for at udvikle melatonin, som er ens eget sovemedicin. Det udskilles først, når rummet er mørkt, siger Jesper Højager Fabech Bille, der er afdelingslæge på Søvnklinikken ved Aarhus Universitetshospital. Vent på, at Ole Lukøje viser sig, mens du hører naturlyde, som fuglefløjt, skovlyde eller bølgeskvulp. Det behager hjernen. Kilde: Mikael Rasmussen, der er søvnekspert og medforfatter til bogen 'Sov godt – hele natten' Vores døgnrytme bliver fra naturens side af styret af lys og mørke. Vi er ifølge søvnekspert Mikael Rasmussen bygget til at leve ved ækvator med 12 timers lys og 12 timers mørke. Derfor behager det hjernen, hvis du går i seng til rødt lys - det simulerer en solnedgang. - Rødt lys, når du skal sove, vil få hjernens aktivitetsniveau til at falde ned, siger Mikael Rasmussen. - Det ideelle lys at sove i er fuldstændig mørke. Derfor er det hamrende vigtigt, at du har et mørklægningsgardin. Det søvndyssende hormon melatonin bliver kun udskilt, i al den tid, det er mørkt, så hvis du har lyse gardiner, stopper udskillelsen, når solen står op, siger Mikael Rasmussen, der er søvnekspert og medforfatter til bogen 'Sov godt - hele natten'.. - Det er uhensigtsmæssigt at bruge snooze-knappen, for det nedsætter din søvnkvalitet, fordi det fragmenterer søvnen. Du kommer op og bliver vågen og falder i søvn igen, siger Mikael Rasmussen. Han råder i stedet folk til at have en længere total sovetid. Det er ikke en rar oplevelse at vågne brat, og derfor er det helt klart en bedre oplevelse at blive vækket mere blidt, fortæller søvnekspert Mikael Rasmussen. Han forslår, at du kan blive vækket at naturlyde – for eksempel lyde fra skoven - eller klassisk musik. Du får også en optimal vækning, hvis du bliver vækket af lys, der bliver mere og mere stærkt. - At blive vækket af solopgang er en human stille og rolig måde at vågne på. Hjernen vil opfange lyset og vække dig. Derfor er det godt, hvis du har en anordning med en lampe, der simulerer en solopgang, hvor lyset begynder at lyse stille og roligt 20 minutter, før du skal op, siger Mikael Rasmussen. Vask sengetøjet, så sover du bedre, fortæller Jesper Højager Fabech Bille, afdelingslæge på Søvnklinikken ved Aarhus Universitetshospital. En god nats søvn er også betinget af et godt indeklima, og derfor er det en god ide at huske at lufte ud i dit soveværelse. Kilde: Jesper Højager Fabech Bille

Her er ni simple råd til en bedre søvn.

Det kan være hyggeligt at putte med kæresten, men ofte kan det også være en smule smertefuldt. I hvert fald for de mænd, der ligger med armen inde under kærestens krop for at kunne holde om hende.

Den ellers så hyggelige, intime situation kan resultere i en sovende arm og en dårlig nattesøvn.

Selvom putteproblemet kan virkelig relativt lille, så er en sovende arm faktisk noget, der skal tages alvorligt.

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om forbrug, finurlige produkter og iværksætteri.

Christian Maschmann, der er speciallæge på akutmodtagelsen på Bispebjerg Hospital fortæller, at hvis ens arm bliver udsat for pres i mere end seks timer, er der en risiko for, at man får nerveskader.

- Når en arm udsættes for så meget pres, at den sover, bliver de små nervegrene, som strækker sig fra nakken til armen, klemt af. Man nedsætter stofskiftet i nerven på grund af manglende blodtilførsel og underforsyning af ilt, siger han og fortsætter:

- Når presset på armen lettes, vil de fleste få den fulde førlighed tilbage i armen. Sker det ikke inden for et par timer, skal man søge lægehjælp, siger Christian Maschmann.

Sådan finder du den rigtige madras
Sådan finder du den rigtige madras

En del oplever faktisk, at førligheden mangler. Christian Maschmann modtager dagligt op mod fem til ti patienter på akutmodtagelse, der døjer med et sovende legeme.

- Nogle nerveskader helbreder sig selv efter nogle år, mens andre mister en del af førligheden for altid.

Pressede herberger sender hjemløse ud i kulden
Pressede herberger sender hjemløse ud i kulden

Den sovende arm under en puttesyg kæreste findes der dog en løsning på. Svaret er en såkaldt putte-madras, der på engelsk går under navnet "Cuddling Mattress" og "Love Mattress".

Madrassen er udstyret med dybe folder, så mandens underarm kan fordybe sig i revnen og dermed undgå vægtpresset fra kvindens overkrop. Den er fra USA og kan købes via firmaets hjemmeside for en pris, der starter på 8266,63 kroner - uden fragt.

Madrassen har også den virkning, at den begraver de dele af kroppen, der kan bevirke, at din rygsøjle ikke ligger forholdsvist lige. Sådan skaber den en bedre soveposition.

Han hjælper veninde med at flytte: Ser det PINLIGSTE under madras
Han hjælper veninde med at flytte: Ser det PINLIGSTE under madras

- Det er godt for kroppens rygsøjle at ligge så lige som muligt. Men det kan også ske, hvis du har en blød madras, så eksempelvis din arm kan synke ned i madrassen, siger Christian Maschmann.

Således har han givet et billigere råd videre til de mænd, der har sovende puttearme, men for få penge på kontoen til at købe putte-madrassen.

LÆS OGSÅ: TV: Denne fælde afslører om din partner er utro

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx