Af Ritzau - 06/04-17 08:41; Opdateret: 06/04-17 09:03

Tomme sæder skæmmer Norwegians vilde vækstTomme sæder skæmmer Norwegians vilde vækst

Flyselskabet Norwegian fortsatte sin vækst i marts. Men der er kommet flere tomme sæder i flyene.

storybild

Norwegian fortsatte sin solide vækst i marts. Arkivfoto. (Billede: Norwegian Air Shuttle)

2.453.551 passagerer gik om bord på et Norwegian-fly i marts. Det er ny rekord og en stigning på godt 12 procent. Alt er dog ikke fryd og gammen for selskabet, der ikke har kunnet holde flyene lige så fulde som normalt.

Det viser nye tal fra Norwegian, der netop er offentliggjort.

- Vi er meget tilfredse med, at flere vælger at flyve med Norwegian. Den største vækst denne måned kommer internationalt, hvilket er meget vigtigt i forhold til vores globale ekspansion, siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Samlet var trafikvæksten, målt på antallet af kilometer passagerer har fløjet med selskabet, steget med 16 procent i marts.

Norwegian er da også i gang med en stor udvidelse, hvor der kommer nye fly og nye ruter til i en lind strøm. Det betød, at Norwegians samlede udbud af tilgængelige rejsekilometer steg med 22 procent i måneden.

Her kunne efterspørgslen ikke følge med, og derfor fik Norwegian flere tomme sæder. Belægningsprocenten, andelen af sæder, der sidder en passager i, faldt med 3,8 procentpoint til 84,1 procent.

Det er dog influeret af, at påsken i år falder komplet i april, mens den strakte sig ind i marts sidste år.

- Det gør rigtigt, rigtigt meget for passagertallene, om påsken er med. Den rykker utroligt meget. Men det sagt, så er belægningsprocenten klart noget, man skal holde tæt øje med, siger SAS-analytiker ved Sydbank Jakob Pedersen og fortsætter:

- Det, der har karakteriseret Norwegians ekspansion de seneste år, er, at de har formået at fylde flyene rigtigt godt op. Og det er også et kardinalpunkt for et lavprisselskab.

Norwegian har gang i en kraftig vækst, hvor selskabet har købt dusinvis nye fly. De er brugt til at gå ind på nye ruter i Europa samt langdistanceruter til USA.

I januar overgik Norwegian ærkerivalen SAS i antallet af passagerer.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Guld-darlings ’hidsige’ kæreste i...
bt.dk
To teenagepiger havde billet til...
bt.dk
Vild overraskelse i kæmpe pokalchok:...
bt.dk
Nye forbindelser under lup: Særlig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx