Af - 14/08-15 21:43

26-årige Mike har ikke haft råd til tandlægen i otte år26-årige Mike har ikke haft råd til tandlægen i otte år

En tredjedel af unge mellem 18-29 år undgår tandlægen på grund af tandlægeregningen. Mød Mike Sabouhi Haahr Larsen, der ikke har været til tandlæge, siden han blev for gammel til skoletandlægen.

Bildstrecke im Grossformat »
Michela Kjær Juul Hansen: Har ikke været til tandlæge i to år. Det er for dyrt. Christine Jørgensen: Jeg håber ikke, der er noget galt.. Må bare børste mine tænder ekstra godt. Har simpelthen ikke råd.. Tandlægebesøg er noget, jeg ønsker mig i fødselsdags- og julegave:) Caroline Sørensen: Puh - jeg droppede det de første år, efter jeg var 18. Dumt! Et par store (smertefulde!) regninger har lært mig at tage til tandlægen to-fire gange årligt - så pudser og nusser de så fint om tænderne, og man slipper sjovt nok for de dyre regninger  Det er bare ikke på sundhed, man skal spare! Ubehandlede huller kan føre til andre sygdomme. Oliver Bach: Det koster det hvide ud af øjnene i Danmark ! Det kan sgu langt bedre svare sig at tage på ferie i Thailand og få ordnet tænderne. Slutbeløbet bliver det samme, dog bliver man også en rejse rigere. Mikael Kjær Olesen En tandrensing og eftersyn koster lige under 400 kroner om året, så hvis man ikke har 33 kroner om måneden til det, står det sgu skidt til. Det er da billigere at få lavet tænder løbende ind vente med at skulle for lavet en masse ting. Dine tænder skal holde mange år, og du har kun det ene sæt. Vil da ikke være fedt at skulle have gebis som 30-årig, fordi du ikke vil passe dine tænder. Vibeke Christensen:  Personligt så tager jeg ikke til tandlæge, medmindre jeg har brug for det... Synes det er for mange penge at betale for bare et tjek, og de penge kan jeg bruge på min familie i stedet for... Mette Milan Hjortlund Jessen: Jeg går til tandlæge hver tredje måned - det er virkelig det, der ikke skal spares på. Og det ved man, hvis man har prøvet at have voldsom tandpine... Flere gange!

Det skrev metroxpress' læsere på Facebook om at droppe tandlægen af økonomiske grunde.

I går skrev metroxpress om, at en tredjedel af de unge mellem 18-29 år inden for de seneste to år har droppet tandlægen af frygt for regningen.

26-årge Mike Sabouhi Haahr Larsen har ikke siddet i en tandlægestol i otte år, fordi han ikke mener, at han har råd.

- Det er udelukkende af økonomiske grunde, at jeg har ladet være. Hvis det har gjort lidt ondt, har jeg bare sørget for at børste ekstra godt tænder, til det gik over, siger Mike Sabouhi Haahr Larsen pædagogstuderende i Aarhus.

Her er otte fejl med tandbørsten, der sker hver dag
Her er otte fejl med tandbørsten, der sker hver dag

Hans forældre har flere gange opfordret ham til at gå til tandlæge, men det er stolthed, der står i vejen for, at han ikke beder dem om penge.

Mike Sabouhi Haahr Larsen har ikke besøgt tandlægen, siden stoppede hos skoletandlægen. Men det kan der måske blive gjort noget ved nu, for en af Mike Sabouhi Haahr Larsens tænder har gjort ondt i en måned:

- Det kunne godt være den tand, der gjorde, at jeg endelig gik til tandlægen. Jeg har sparet lidt op, men jeg venter lige en måned, til jeg har sparet lidt mere op – næsten 2000 kroner, siger Mike Sabouhi Haahr Larsen.

Lad være med at børste tænder - når du har spist dét her
Lad være med at børste tænder - når du har spist dét her

De 2000 kroner er realistisk i Mike Sabouhi Haahr Larsens tilfælde. Det vurderer Freddie Sloth-Lisbjerg, der er formand for Tandlægeforeningen, og som har egen klinik i Kolding.

- For 2000 kroner kan du få taget røgnetbilleder, få lavet det nødvendige opstartstjek og få lavet fylding i to huller, hvis de ikke er alt for store, vurderer Freddie Sloth-Lisbjerg.

Fem overraskende ting som skader tænderne
Fem overraskende ting som skader tænderne

Han siger desuden, at det godt kan lade sig gøre at ”børste huller i tænderne væk” så længe hullerne er små og der ikke er brud på overfladen.

Når Mike Sabouhi Haahr Larsen bliver uddannet og får fuldtidsarbejde vil han gå til tandlægen med ”kun” nogle års mellemrum.

Juice hitter, men kan ødelægge dit smukke smil
Juice hitter, men kan ødelægge dit smukke smil

LÆS OGSÅ: Dårlige tænder? Rihanna har været absurd mange gange til tandlæge siden oktober

LÆS OGSÅ: Unge skal tilbage i tandlægestolen

LÆS OGSÅ: Pas på dine tænder: Her er tandlæges fem gode råd

LÆS OGSÅ: Tandlægen fra helvede? Fjernede 19 tænder for at kurere impotent mand

LÆS OGSÅ: Tandlæges drab på berømt løve bliver nu en sag i USA

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx