Af Ritzau - 18/08-16 23:17; Opdateret: 19/08-16 03:46

Revisorer: Manglende skattekontrol af selskaber åbner for snydRevisorer: Manglende skattekontrol af selskaber åbner for snyd

Mere end 3000 skattefolk har mistet jobbet siden 2006, hvilket har bragt medarbejderstaben ned på 6000.

storybild

Mere end 3000 skattefolk har mistet jobbet siden 2006 i en statslig sparekur, der har bragt den samlede medarbejderstab ned på rekordlave 6000 mænd og kvinder. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Erik Refner)

Aldrig har det været så nemt og billigt at stifte nye selskaber i Danmark. Aktieselskaber, anpartsselskaber, iværksætterselskaber og andre selskaber popper op i et antal, der slår alle rekorder.

Siden 2006 er 136.000 nye selskaber blevet registreret. Sidste år passerede det samlede antal selskaber 700.000 – det største antal nogensinde, skriver Politiken fredag.

Men skattemyndighederne har hverken kræfter eller folk til at holde øje med, om de nye selskaber husker at betale skat og afgifter. Det kniber i forvejen med alle de gamle.

For mens antallet af nye selskaber eksploderer, er antallet af skattekontrollanter styrtdykket.

Mere end 3000 skattefolk har mistet jobbet siden 2006 i en statslig sparekur. Det har bragt medarbejderstaben ned på rekordlave 6000 mænd og kvinder.

Dermed er der nærmest fri bane for snyd og spekulation blandt virksomhederne, advarer revisorer og skattefolk i et opråb til regeringen og Folketinget. Det skriver Politiken.

- Grundlæggende er der en risiko for, at virksomhederne mister respekten for skattesystemet, hvis det er nemt at snyde, og hvis de, der snyder, ikke bliver opdaget, siger Charlotte Jepsen, der er administrerende direktør i brancheorganisationen FSR–Danske Revisorer.

- Det er en uheldig udvikling. Det er jo alle de lovlydige virksomheder, der betaler deres skat og har orden i penalhuset, der i sidste ende kommer til at betale regningen for, at der ikke kommer den skat ind i statskassen, som der skal, siger hun videre til Ritzau.

Sammen med Jørn Rise, der er formand for Dansk Told & Skatteforbund, opfordrer hun i Politiken regeringen og Folketinget til at investere i nye skattefolk, bedre uddannelser og en ny taskforce, der kan gå direkte efter synderne.

- Forslagene kan sammenfattes til en moderne skattekontrol, der tilgodeser de lovlydige virksomheder, og en indsats, der giver Skat muskler og maskinkraft til at gå efter de virksomheder, der snyder, siger Charlotte Jepsen.

Snyd med skatten kan gå ud over hele samfundet, advarer Jørn Rise.

- Det er vores velfærd, vi gambler med, når vi hele tiden må opgive at opkræve de skatter og afgifter, der hører til i statskassen. Det er jo for pokker dem, der skal betale for det hele, siger han til Politiken.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx