Af Ritzau - 13/10-16 09:08

Nordea forlader Swipp til fordel for MobilepayNordea forlader Swipp til fordel for Mobilepay

Det vil gavne kunderne, at Nordea skifter til konkurrenten Danske Banks mobilbetalings-app, mener direktør.

storybild

Nordeas administrerende direktør i Danmark, Peter Lybecker, mener, at det vil være til gavn for kunderne, at storbanken dropper samarbejdet med de andre danske banker om Swipp og i stedet tilslutter sig den konkurrerende app Mobilepay. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Sophia Juliane Lydolph)

Nordea i Danmark forlader betalingssamarbejdet Swipp og tilslutter sig konkurrenten Danske Banks mobilbetalings-app Mobilepay.

Det oplyser Nordea og Danske Bank i en fælles pressemeddelelse.

Beslutningen gælder foreløbig for Nordeas kunder i Norge og Danmark, men Mobilepay vil også søge "dialog" med betalingsløsningen Swish i Sverige.

- Det nye samarbejde er til gavn for kunderne, for markedet og de enkelte banker, mener Nordeas administrerende direktør i Danmark, Peter Lybecker ifølge pressemeddelelsen.

- Mobilepay er i dag kendt for den gode brugeroplevelse, og vi vil gerne bidrage til løsningens udbredelse og den fortsatte udvikling som en innovativ digital betalingsplatform. Det vil alle brugere nyde godt af, udtaler han.

Danske Bank lancerede Mobilepay i 2013. App'en har i dag 3,2 millioner registrerede brugere.

Swipp, der er en fælles løsning udviklet i samarbejde mellem de øvrige danske banker, blev lanceret senere og har ikke samme udbredelse.

Men nu forlader Nordea altså det samarbejde. Storbanken vil fremover investere i videreudviklingen af Mobilepay.

Nordeas privatkunder vil i første omgang ikke mærke ændringerne, fremgår det af pressemeddelelsen. De af bankens erhvervskunder, der ikke allerede har en Mobilepay-aftale, vil i løbet af kort tid få tilbudt en.

Erhvervskundernes Swipp-aftaler vil dog "indtil videre" stadig virke, står der i pressemeddelelsen.

Selv om Swipp har haltet efter Mobilepay i udbredelse, så er app'en blevet fremhævet for at være billigere for de erhvervsdrivende end Danske Banks løsning.

Det skyldes blandt andet, at Swipp fungerer ved direkte konto til konto-overførsel, mens Mobilepay fungerer via et betalingskort. Derved kommer der gebyrer på transaktionerne.

Danske Bank og Nordea skriver i pressemeddelelsen, at Nordeas deltagelse - og potentielt andre banker - vil medvirke til en mere effektiv drift af Mobilepay.

Det skulle gerne "over tid" føre til mere konkurrencedygtige transaktionspriser for de erhvervsdrivende.

Danske Bank regner med, at andre banker vil tilslutte sig Mobilepay efter Nordeas beslutning. Derfor lægger banken app'en over i et selvstændigt datterselskab.

Og så vil den ikke længere blive omtalt med tilføjelsen "by Danske Bank".

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx