Af - 19/02-14 15:00

Se de vildeste rygter om iPhone 6Se de vildeste rygter om iPhone 6

Langt større skærm, lynhurtig processor og saphir-glas. Det er nogle af de rygter, der florerer om den ny iPhone 6. Teleanalytiker Torben Rune vurderer, hvor realistiske de forskellige bud er.

storybild

Dette er et bud på, hvordan den ny iPhone 6 kan komme til at se ud. (Billede: Begeek.fr)

Vanen tro er internettes rygte-smede allerede begyndt at danne sig et billede af den ny iPhone 6, som Apple forventes at lancere i efteråret 2014.

Gadget-sites som Techcrunch.com, Macrumors.com og Techradar.com kommer alle med deres bud på, hvordan den ny iPhone i rækken kommer til at se ud.

Mx.dk har samlet en liste med nogle af de mest udbredte rygter om, hvilke features og forbedringer, som iPhone 6 har.

Teleanalytiker Torben Rune fra virksomheden Netplan kommenterer på de enkelte rygter og vurderer, hvor realistiske de er.

Apple sætter salgsrekord
Apple sætter salgsrekord

Større skærm: Telefonen forventes at være mellem 4,7 og 5,7 inches (svarende til mellem 11,94 og14,48 centimeter.) Flere gadget-sites regner desuden med, at den ny iPhone 6 kommer i to forskellige udgaver i stil med iPhone 5c og 5s. Derudover rygtes det, at skærmen bliver såkaldt bezel-free, hvilket betyder, at displayet når helt ud til kanten af telefonen.

- Det er et meget realistisk bud. Der er en klar tendens i branchen, der går i retning af større skærme. Årsagen er, at vi bruger telefonen til rigtig meget andet end at snakke i, siger teleanalytiker Torben Rune fra Netplan.

Kraftigere glas: En skærm lavet af såkaldt saphir-glas. Apple bruger allerede saphir-glas til mindre komponenter som for eksempel kameraet og home-knappen. Men Apple har indgået et samarbejde med virksomheden GT Advanced om produktion af større mængder saphir-glas.

- Det er nærliggende at bruge det, for vores telefoner er udsat for en øget belastning af glassene. Rigtig mange går rundt med mobiltelefonerne løst i lommen, og det slider.

Apple sadler om: KÆMPE-iPad på vej
Apple sadler om: KÆMPE-iPad på vej

Tyndere: En ny teknologi inden for LED-lys gør det muligt at lave et tyndere design, som også gør telefonen lettere.

- Det kan også sagtens passe, for der bliver løbende forsket i LED-lys.

Hurtigere processor: Den nuværende iPhone 5s har en A7-chip, der er udviklet af Samsung. Men ifølge rygterne får den ny iPhone 6 en A8-chip , som er mindre og mere effektiv.

- Det er realistisk. Jo større skærm, jo mere regnekraft har du brug for i dit udstyr. Og når du øger skærmen, appellerer den også til, at du har flere programmer åbne på samme tid.

Små forbedringer til kameraet: Flere gadget-sites gætter på, at iPhone 6 fortsat vil have et 8-megapixel kamera, men at der kommer forbedrede optiske funktioner som eksempelvis billedstabilitet og større blænde.

- Generelt er tendensen, at der ikke bliver ændret så meget ved den optiske kvalitet, men der kommer måske nye funktioner som for eksempel vidvinkel. Jeg kunne dog godt forestille mig, at Apple vil gøre mere ved videosiden.

Hurtigere wifi: Mobil-analytikere forventer, at den næste generation iPhone bruger den ny wifi-standard 802.11ac, der gør det muligt at downloade over 1 gigabyte i sekundet.

- Det er også meget tænkeligt, for det er allerede udviklet til for eksempel bærbare computere. Det er noget, der gør, at telefonen kan køre meget hurtigere trådløst.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsomt overfald: 23-årig kvinde...
bt.dk
Tempomaskine vinder: Tager fusen på...
bt.dk
'Kvindelige actionhelte sparker røv':...
bt.dk
Sikker sejr til Randers: Brandvarm...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx