Af Carl-Emil Søe - 04/04-16 16:55; Opdateret: 04/04-16 17:05

Slut med Statoil: Nu skifter de navnSlut med Statoil: Nu skifter de navn

Nye ejerforhold ændrer både navn og logo på en af de mest velkendte benzinstationskæder i Danmark.

Bildstrecke im Grossformat »

Det velkendte orange Statoil-logo har i årtier sikret benzin og et hurtigt mellemmåltid på motorveje og boulevarder i Danmark. Men fra starten af maj skal bilejere og andre kunder af Statoils 326 benzinstationer vænne sig til at køre efter røde K-logoer, hvis jagten på oktan trænger sig på.

Navne- og logoændringen sker på grund af ændrede ejerforhold hos selskabet Statoil ASA. Det siger Ann Kirstine Havsteen til metroxpress:

Statoil skærer medarbejderstaben med op mod 1500
Statoil skærer medarbejderstaben med op mod 1500

- Helt lavpraktisk har vi kun Statoil-navnet til 2021, fordi det tilhører Statoil ASA. Vi er nu ejet af et fransk firma, Alimentation Couche-Tard, og derfor har vi været nødt til at ændre det, siger kommunikationsdirektør hos Statoil Fuel & Retail.

Hun fortæller, at det har været en længere proces at finde det nye navn Circle K. Det er, imidlertid hvad Statoil kendes under i Nordamerika, og derfor gav det god mening at ændre navn til netop dette, forklarer kommunikationsdirektøren.

Så skal der tankes: Statoil sælger dåseøl ved benzinstanderne
Så skal der tankes: Statoil sælger dåseøl ved benzinstanderne

Selv om ændringerne i både navn og logo er omfattende, vil Statoils kunder ikke mærke nogle nævneværdige forskelle. Det forsikrer Ann Kirstine Havsteen:

- Vi kommer til at have det samme brændstof, mad og kaffe. Selvfølgelig vil vores kunder skulle vænne sig til det, men eneste ændring for dem, vil være, at man fremover ikke vil modtage fakturaer fra Statoil, men Circle K.

Islamisk Stat presser dansk slikproducent til navneskifte
Islamisk Stat presser dansk slikproducent til navneskifte

K'et i Circle K står for "Kay Food's Stores" som var et par texanske købmandsbutikker, der tilbage i 1951 blev opkøbt af Circle K's grundlægger Fred Hervey.

Formelt set skiftede Statoil allerede navn til Circle K den 1. april hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx