Af - 12/09-14 09:31

Så mange danskere vil spise kasseret madSå mange danskere vil spise kasseret mad

Halvdelen af danskerne vil gerne købe fødevarer, der har overskredet mindst holdbar-datoen, hvis prisen er lavere, viser undersøgelse.

storybild

303.000 ton.

Så meget mad smider fødevareindustrien og danske supermarkeder i affaldscontainere hvert år, fordi varerne har passeret mindst-holdbar-til datoen, er forkert mærkede eller har beskadiget emballage.

Derfor vil Folkekirkens Nødhjælp i samarbejde med Dansk Supermarked og FødevareBanken åbne supermarkedet ReFood, der skal sælge “overskudsmad” til priser, der er 50-70 procent lavere end normalt. Bliver det en succes, skal der åbnes flere butikker, lyder det fra initiativtagerne.

Supermarked vil sælge overskudsmad
Supermarked vil sælge overskudsmad

Og nu viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Metroxpress, at rigtig mange danskere ikke har noget problem med at putte mad i indkøbskurven, selv om datoen er udløbet, eller emballagen er gået i stykker.

50 procent svarer, at de godt kunne finde på at købe varer, der har overskredet mindst holdbar-datoen, hvis prisen er markant lavere. 36 procent siger nej tak.

- Tallene viser jo helt tydeligt, at det bare handler om at komme i gang. Vi skal have det madspild ned, og det er noget, som alle er interesseret i, siger Henrik Stubkjær, der er generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Spis op! Ellers bliver det lige 30 kroner, tak
Spis op! Ellers bliver det lige 30 kroner, tak

Fødevarestyrelsen oplyser, at det fra den 13. december i år bliver tilladt at sælge mad, der har overskredet mindst holdbar-datoen.

- Det kunne for eksempel være havregryn, ris, mælk eller yoghurt. Det betyder ikke, at fødevarerne en farlige efter den dato. Det er et spørgsmål om kvaliteten og ikke fødevaresikkerheden, siger fuldmægtig Nina Læssø Jakobsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx