Af - 11/06-13 16:24; Opdateret: 05/09-13 15:21

Fransk boheme-dronning designer for billig favoritFransk boheme-dronning designer for billig favorit

H&M har gjort lidt af et scoop. Den ultra-populære hipster-designer Isabel Marant skal designe en kollektion for kæden og træder dermed i blandt andre Stella McCartney og Roberto Cavallis fodspor.

storybild

Isabel Marant på podiet ved et af sine modeshow. Til højre er det topmodellen Carmen Kass i en af designerens karakteristiske western-inspirerede designs. (Billede: Polfoto)

Til efteråret løfter H&M endnu en gang sløret for en sær-kollektion skabt i samarbejde med en af verdens største designere.

Denne gang har den svenske gigant slået kløerne i franske Isabel Marant – eller omvendt.

- Jeg er smigret over dette samarbejde. H&M samarbejder med de bedste designere, og denne invitation er en anerkendelse af mit arbejde, siger den 46-årige pariser, som blandt andet har været med til at give western-stilen et comeback og få boheme-babes over hele verden til at stikke fødderne i gummisko med kilehæl.

- Mit mål er at skabe noget ægte, som kvinder ønsker at gå med til hverdag, og som udstråler en vis skødesløshed - typisk parisisk. Mit syn på mode handler frem for alt om personlighed, fortæller Isabel Marant om sin stil, som er blevet kaldt en blanding af boho og rock'n'roll.

Og det er måske netop den blanding, man har set sig lun på i H&M.

- Den måde, hun blander forskellige elementer på i sine kollektioner, gør hendes udtryk meget moderne. Hun har et fantastisk øje for etniske detaljer og en sjælden evne til at skabe noget, som folk har lyst til at gå i, siger Margareta van der Bosch, der er tidligere chefdesigner hos H&M og nu er konsulent på de kollektioner, firmaet laver i samarbejde med store designere og modehuse som Stella McCartney, Sonia Rykiel, Lanvin – og senest Maison Martin Margiela.

'Isabel Marant pour H&M', som kollektionen – selvfølgelig! – hedder, lander i butikker over hele verden den 14. november.


LÆS OGSÅ: 'Sex and the City'-stjerne skal designe sko

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tragedie: Ung mand død i ulykke på...
bt.dk
Dansk skuespiller var alle vegne...
bt.dk
Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
BT erfarer: Brøndby betaler 11...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx