Af - 18/04-16 16:34; Opdateret: 25/04-16 10:08

TDC straffer og ydmyger unge tele-sælgereTDC straffer og ydmyger unge tele-sælgere

Fysisk afstraffelse i form af armstrækninger og englehop samt andre ydmygelser har indtil for ganske nylig været en fast del af hverdagen for unge abonnementssælgere. TDC beklager dybt.

storybild

TDC beklager dybt, at unge abonnementssælgere er blevet ydmyget, mens de arbejdede for telegiganten. (Billede: TDC)

Unge abonnementssælgere hos Telmore, der er ansat gennem TDC's datterselskab TDC Telco, bliver tvunget til at tage armstrækninger og englehop foran deres kolleger, hvis de kommer for sent tilbage fra en pause. Og går salget sløvt nogle timer, sætter team-lederen en rød ring om sælgernes navne på tavlen og beordrer dem til at stille sig op over for deres kolleger og forklare, hvorfor de ikke har solgt noget.

Sådan lyder det samstemmende fra tre unge abonnementssælgere, der for nylig har sagt op.

TDC trak en million kroner for meget i sms-donationer
TDC trak en million kroner for meget i sms-donationer

- Jeg sagde op på grund af de fysiske afstraffelser, der var var derude. Vi havde en overvægtig kollega, som blev tvunget til at tage englehop, fordi han ikke kunne tage armbøjninger. Hele etagen gyngede og alle stod og grinede af ham. Det var så flovt for ham, at han sagde op to dage efter, siger Daniel Jensen, der arbejdede som abonnementssælger for Telmore gennem TDC's datterselskab TDC Telco fra 18. januar til 2. marts i år.

Han tilføjer:

- I starten tænke jeg ikke over det med armbøjningerne, fordi det var min første rigtige arbejdsplads. Det skete nærmest hver dag, hvis der var nogen, der kom for sent.

Daniel Sørensen (tv) og Daniel Jensen (th) har begge sagt deres job op som telesælgere hos TDC Telco. Privat foto.

Den alternative ledelsesform bekræftes af Daniel Sørensen, som også sagde op 2. marts i år, og af en tredje medarbejder, som sagde op kort efter Daniel og Daniel.

- Hvis man i periode på for eksempel to timer ikke solgte noget, fik man en rød ring rundt om sit navn på tavlen, og så skulle man stille sig op over for de andre og fortælle, hvorfor man ikke solgte noget, og hvad man havde gjort galt. Det prøvede jeg to gange. Det er ikke en særlig fed følelse, siger Daniel Sørensen.

- Jeg (er, red.) ekstremt ked af og skuffet over dette eksempel. For mig er det her langt over stregen og burde ikke kunne ske.
Jens Grønlund Nielsen, direktør i Telmore, TDC Group

Arbejdsforholdene er sandsynligvis i strid med arbejdsmiljøloven, der forbyder mobning, siger Peter Hasle, professor og ekspert i arbejdsmiljø ved Aalborg Universitet:

- Det er stærkt ydmygende, at medarbejderne bliver afstraffet på den måde foran andre. Det må undre, at TDC's ledelse kan acceptere den slags forhold, siger han og henviser til, at TDC også i juni sidste år fik kritik for at ydmyge telesælgere, der ikke solgte nok, ved blandt andet at sætte plastik hundelorte på deres skriveborde.

TDC sluttede 2015 af med 5000 nye private mobilkunder
TDC sluttede 2015 af med 5000 nye private mobilkunder

Formand for HK Service i København Rene Knudsen kalder arbejdsforholdene i TDC Telco - som ikke vil tegne overenskomst og derfor ikke har nogen tillidsrepræsentant, de unge sælgere kan hente hjælp hos - for 'uværdige':

- Det er anden gang inden for et år, og det tyder altså på, at topledelsen i TDC ikke er sig sit ansvar bevidst.

Presset TDC får milliardunderskud i 2015
Presset TDC får milliardunderskud i 2015

Jens Grønlund Nielsen, direktør i Telmore, TDC Group, lover bod og bedring.

- Det er langt over stregen, det der er sket. Det er jeg også utrolig ked af, men jeg kan kun understrege, at vi nu under min ledelse har indskærpet ledernes måde at agere på på det kraftigste.


Nedenfor kan du læse, hvad Jens Grønlund Nielsen, direktør i Telmore, TDC Group, svarede i en mail på metroxpress spørgsmål:


Metroxpress: Er det i overensstemmelse med TCD's værdier, at unge phonere/sælgere af deres team-leder i TDC Telco/Telmore mellem den 18. januar og 2. marts i år er blevet tvunget til at tage armbøjninger og englehop som straf for at komme for sent tilbage fra en pause, mens de øvrige phonere og team-lederen kigger på og smågriner? Og er det i overensstemmelse med TDC's værdier, at unge phonere, der ikke sælger noget i løbet af for eksempel en periode på to timer, får en rød ring om deres navn, og at deres team-leder beordrer dem til at stille sig op over for de øvrige phonere og fortælle, hvorfor de ikke har solgt noget?

- Det er på ingen måde i overensstemmelse med vores værdier og helt uacceptabelt! Vi tager det her meget alvorligt, og derfor har jeg også indskærpet lederadfærden meget kraftigt, så snart jeg blev bekendt med det. Desuden har vi lavet et ledelseskodeks til lederne, som vi følger tæt op på. Jeg oplever hver dag dygtige, engagerede og glade medarbejdere og ledere. Vi tror på, at når vi trives, så kan kunderne også mærke det gennem telefonen. Hos os snakker vi sammen om tingene, og når der er noget, der er svært, hjælper vi hinanden. Det er den kultur, vi skal stå for. Derfor er jeg ekstremt ked af og skuffet over dette eksempel. For mig er det her langt over stregen og burde ikke kunne ske.


Metroxpress: Hvad mener TDC om denne form for ledelse af unge phonere?

- Det er langt over stregen, det der er sket. Det er jeg også utrolig ked af, men jeg kan kun understrege, at vi nu under min ledelse har indskærpet ledernes måde at agere på, på det kraftigste. Der er ingen, der skal være i tvivl om, hvad der er den rigtige måde at lede på. Jeg ville heller ikke personligt finde mig i det, vi hører i dette eksempel. Det er aldrig i orden, hvis kulturen kammer over og bliver for grov, og jeg kan kun understrege, at vi tager det meget alvorligt. Vores kundecenter, og medarbejderne her, er nerven og frontlinjen i vores virksomhed, og derfor ligger det mig naturligt meget på sinde, at få ryddet op i det her.

Metroxpress: Agter TDC at gøre noget for, at dette ikke gentager sig?

Ja, det agter vi bestemt. Faktisk har vi allerede taget hånd om det tilbage i marts, da jeg blev opmærksom på denne sag, og jeg har ikke i sinde af slippe det af syne. Jeg vil gerne understrege, at det ikke er acceptabel adfærd hos os, men også er langt fra den hverdag, jeg oplever i vores kundecenter. Her er højt til loftet og en god stemning, hvor man hædre dem, der lykkedes og hjælper dem, der har udfordringer. Derfor tog jeg også straks initiativ til et ledelseskodeks, som vi har udviklet i samarbejde med ledelsen i afdelingen og med input fra medarbejderne – og som vi fortsat følger op på for at sikre, at alle altid ved hvad retningslinjen er, så vi sikrer, dette eksempel ikke gentager sig.

Metroxpress: Hvorfor har denne ledelelseform kunne forsætte, efter TDC i juni sidste år sagde, at denne form for ledelse ville ophøre (efter sagen med plastik hundelortene, red.)

- Det spørgsmål har jeg også stillet mig selv, for jeg vil under ingen omstændigheder acceptere den adfærd fra nogen. Det er også derfor, jeg sammen med vores kundeservicechef følger meget tæt op for at sikre, at vores kultur fremover i alle aspekter er præget af gensidig respekt. Vi har lavet en samlet plan, der skitserer hvordan vi omgås hinanden, stadig i et uformelt miljø, men i et miljø, hvor vi altid sikrer respekten for hinanden og de personlige grænser. Vi har generelt et sundt og godt arbejdsmiljø med respekt for den enkelte, og vi har nogle rigtig flotte tal, når vi måler på medarbejdertrivsel. Men det skal selvfølgelig afspejles hver eneste dag og i praksis!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx