Af Ritzau - 20/04-17 06:00

Leg med droner kan blive en dyr affæreLeg med droner kan blive en dyr affære

Du kan ikke forvente, at din forsikring dækker, hvis din drone bliver stjålet eller du flyver dronen ind i et hus eller en person.

storybild

Det er ikke tilladt at flyve med droner over tæt bebyggede områder, sommerhusområder og beboede campingpladser. (Billede: Reuters/Bobby Yip)

Når foråret kommer, kan legebarnet komme op i de fleste. Men hvis du skal ud og lege med droner, så kan det være en god idé at gå din forsikringspolice igennem først.

For selv om mange anser droner for at være et stykke legetøj, så bliver droner rent lovmæssigt betragtet som et lille modelfly, fortæller Anja Lintrup Sørensen, der er konsulent i Forsikringsoplysningen.

- Derfor er droner som hovedregel ikke dækket af en indboforsikring, siger hun.

Det betyder, at du ikke kan forvente at være dækket af din forsikring, hvis din drone bliver stjålet eller går tabt i en brand.

Du kan heller ikke forvente, at din ansvarsforsikring dækker, hvis du uforvarende flyver din drone ind i et hus eller en person.

- Så kan man risikere at skulle betale erstatning til personen af egen lomme, siger Anja Lintrup Sørensen.

- Det vigtigste budskab er, at man tjekker, hvordan man er dækket hos sit forsikringsselskab, hvis man har tænkt sig at anskaffe sig en drone, siger hun.

Hos forsikringsselskabet Tryg dækker en almindelig indboforsikring droner under syv kilo, hvis dronen bliver stjålet eller får en brand- eller vandskade.

- Derimod dækker forsikringen ikke pludselig skade eller funktionsfejl på dronen, hvis man for eksempel taber dronen, og den går i stykker, siger Susanne Lindhage, presseansvarlig hos Tryg.

Indboforsikringen hos Tryg dækker også ansvarsskader, hvis dronen vejer under 250 gram, og man i øvrigt har overholdt luftfartslovens regler for, hvor og hvordan man må flyve med sin drone.

Hvis man vil være sikker på at være forsikret, kan man også melde sig ind i en modelflyveklub, der tilbyder en forsikring som en del af kontingentet.

Fakta: Forsikring kan blive lovpligtig

- Der er ikke krav om, at du skal have en forsikring, når du flyver med en drone, der vejer mindre end 7 kg, men reglerne er på vej til at blive ændret.

- Der er en ny bekendtgørelse på vej, som blandt andet vil gøre det til et krav, at droner, som bruges af private uden for byområder, skal være forsikrede.

- Bekendtgørelsen forventes at træde i kraft den 1. juli 2017.

- Du kan læse alle regler for droneflyvning på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside droneregler.dk.

Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael står frem: Jeg sov i Madsens...
bt.dk
Vild afsløring: FIFA overvejer at...
bt.dk
Sabrina så Elliot græde på gaden: Nu...
bt.dk
Så vågnede hjemmeholdet op: Får skud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx